De nieuwe Samsung Galaxy S7-familie wordt waarschijnlijk eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. De nieuwe telefoons moeten dan al vanaf maart in de winkels liggen. Dat blijkt uit informatie van steeds meer bronnen. 

De Samsung Galaxy S7 is de opvolger van de Samsung Galaxy S6 en moet het nieuwe flagship-toestel van de Koreaanse fabrikant worden. 

Samsung Galaxy S7

Presentatie
De presentatie vindt waarschijnlijk plaats op 21 februari 2016. Dat lijkt logisch, want Samsung presenteerde nieuwe toestellen voorgaande jaren altijd op de zondagavond voor Mobile World Congress. Het evenement vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 25 februari 2016, dus lijkt 21 februari een logische datum.

Features
Samsung bracht de Samsung Galaxy S6 uit zonder mogelijkheid om de opslagcapaciteit te vergroten. Daardoor kreeg het bedrijf veel kritiek. Daarom bestaat er de mogelijkheid dat de S7 wel een MicroSD-kaartslot krijgt. Berichtgeving daarover is tegenstrijdig. The Wall Street Journal beweert van wel, maar andere bronnen spreken die bewering tegen.

Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy S7 zeer waarschijnlijk nieuwe innovaties, zoals bijvoorbeeld de irisscanner. SRI gaf het bedrijf dit jaar een exclusieve licentie voor gebruik van de irisscanner. Sinds de Galaxy S5 beschikken de toestellen van Samsung al over een vingerafdrukscanner.

In navolging van Apple zal Samsung waarschijnlijk ook ‘force touchscreen’ krijgen. Daarmee kan het beeldscherm registreren hoe hard het beeldscherm wordt ingedrukt. Het is dus goed mogelijk dat het nieuwe toestel extra menu’s krijgt, net zoals dat nu bij de Apple iPhone 6S en 6S Plus het geval is.

Lader
Waarschijnlijk krijgt de Samsung Galaxy S7 ook een andere aansluiting. Uit een claim van The Wall Street Journal blijkt dat het nieuwe toestel waarschijnlijk beschikt over een USB Type-C-poort. Dat is een nieuw type aansluiting waarmee gebruikers het toestel ‘omkeerbaar’ aan kunnen sluiten. Bij de huidige aansluiting, Micro USB, kan de kabel maar op één manier worden aangesloten.

Prijzen en beschikbaarheid
Over de prijzen van de nieuwe Samsung Galaxy S7 is nog niets bekend. Uit gegevens van een grote Chinese provider, China Mobile, blijkt dat de toestellen waarschijnlijk vanaf maart in de winkels zullen liggen in maar liefst vier verschillende varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *