• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus worden fors duurder. De toestellen worden waarschijnlijk volgende week donderdag in New York gepresenteerd en gaan 100 euro meer kosten dan bij introductie van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Plus.

De iPhone 7 en de Google Pixel stonden te boek als de duurste smartphones op de smartphonemarkt. Als de beweringen van tech-insider Evan Blass kloppen, zijn de nieuwe smartphones van Samsung straks de duurste toestellen op de markt.

Nieuwe prijs Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus gaan 100 euro meer kosten dan de verkoopadviesprijs bij introductie van de Samsung Galaxy S7. Dat betekent dat de Galaxy S7 een verkoopprijs van 699 euro had, waardoor het nieuwe toestel straks 799 euro gaat kosten. De Samsung Galaxy S8 Plus gaat zelfs 899 euro kosten, zo stelt Evan Blass.

De hogere prijzen voor smartphones is niet nieuw. Het gebeurt binnen Europa vaker dat consumenten fors meer moeten betalen voor high-end smartphones. De aantrekkende economie zorgt voor inflatie in Europa en de grondstoffen zijn duurder, waardoor de smartphones ook (fors) duurder gaan worden.

Meer details

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus gaan dus mogelijk 100 euro duurder worden. Toch is nog maar de vraag of de consument dat echt zal voelen in zijn portemonnee. Snel na introductie dalen de prijzen van de nieuwe modellen al en bovendien houdt Samsung vaak Cashback-acties waarmee je toch bijna 100 euro retour kan krijgen. Als je dus een nieuwe smartphone wilt, maar geen haast hebt, kun je het beste even wachten.

De Samsung Galaxy S8 heeft een 5,8 inch groot AMOLED-scherm, terwijl de Samsung Galaxy S8 Plus een 6,2 inch groot scherm zal krijgen. De beeldschermen zijn fors groter, maar doordat de randen smaller zijn, zijn de toestellen straks niet te lomp. Beide toestellen krijgen allerlei nieuwe functies, zoals touch-sensitive toetsen, een vingerafdrukscanner op de achterkant en een iris-scanner op de voorzijde van het toestel. De Europese varianten van de toestellen krijgen 4GB werkgeheugen en 64 GB interne opslagcapaciteit, aangedreven door Samsung’s eigen Exynos-processor. De toestellen zijn stof- en waterdicht en voorzien van een USB-type-C-aansluiting, evenals een 12 megapixel dual camera. Het is niet duidelijk of Samsung veranderingen aan de camera heeft aangebracht. De voorzijdecamera krijgt een betere resolutie van 5 naar 8 megapixel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...