Begin dit jaar bracht Samsung de Samsung Galaxy S7 familie uit. Dit jaar zal ook de Samsung Galaxy Note 7 nog verschijnen. Er gaan nu al geruchten over de Samsung Galaxy S8, de opvolger van de S7.

Naar verluidt zal het toestel pas in het eerste kwartaal van volgend jaar verschijnen. Uit de eerste berichten blijkt dat Samsung van plan zou zijn de nieuwe toestellen een 4K-scherm te geven, met een Snapdragon 830-chipset en een dubbele camera.

Samsung Galaxy S8 Render

Specificaties Samsung Galaxy S8

Bij het ontwikkelen van smartphones vragen fabrikanten zich voortdurend af hoe ze kunnen concurreren met andere fabrikanten. Dit doen ze door zich te focussen op verschillende unieke verkooppunten. Als we de geruchten mogen geloven, zal Samsung haar toestel flink onder handen nemen en volgend jaar een fors vernieuwd vlaggenschip introduceren.

Het gaat hier om geruchten en dus is het belangrijk deze met een korreltje zout te nemen. De geruchten stellen dat Samsung zou overwegen over te stappen naar een Ultra HD-resolutie, ook wel 4K genoemd. Deze stap lijkt logisch, want Samsung is al een tijd lang bezig met Virtual Reality. Door het aantal pixels flink op te schroeven, zouden er geen losse pixels meer waargenomen moeten kunnen worden. Maar meer pixels zorgt er wel voor dat de accu sneller leeg gaat. Daardoor zal de fabrikant een grotere accu moeten plaatsen of meer inzetten op energiebesparing. De huidige resolutie van populaire smartphones ligt op een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, terwijl een 4K-resolutie nog veel hoger ligt: op 3840 bij 2160 pixels. Enige voorzichtigheid is hierbij dus geboden.

Verder zou Samsung gebruik willen maken van de Snapdragon 830-chipset. Deze processor is op dit moment nog niet door fabrikant Qualcomm aangekondigd. Naar verluidt is de nieuwe chipset vooral energiezuiniger, maar ook efficiënter. Verder wil Samsung mogelijk twee camera’s plaatsen. Eerder deed Huawei hetzelfde bij de P9 en P9 Plus. Een dubbele camera zorgt voor meer scherpte, kleren en een hogere resolutie. Daarnaast kan de focus vergroot worden naar een wijde hoek, zoals de LG G5 dat bijvoorbeeld kan.

Beschikbaarheid

Het zal nog wel even duren totdat de Samsung Galaxy S8 geïntroduceerd wordt. Daarnaast is het maar zeer de vraag welke geruchten waar zijn. Waarschijnlijk zal de Koreaanse fabrikant de komst van de nieuwe Galaxy-familie in het eerste kwartaal van 2017 wereldkundig maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *