• Dennis
  • 0

Samsung geeft de Samsung Galaxy S8 mogelijk een nieuw beeldscherm met ingebouwde vingerafdrukscanner. De afgelopen weken is de geruchtenmachine over de nieuwe smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant al flink op stoom gekomen. Steeds meer geruchten laten zien hoe het nieuwste vlaggenschiptoestel van Samsung voor volgend jaar er mogelijk uit komt te zien.

Een goed geïnformeerde geruchtenwebsite, Sammobile, stelt dat Samsung werkt aan een verbeterd AMOLED-scherm, die wordt gebruikt voor de Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8

Verbeterd scherm in Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk een verbeterd AMOLED-scherm. De Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S7 hadden een beeldscherm waarin bepaalde sub-pixels werden verdeeld. Daardoor was de beeldschermkwaliteit iets lager.

Maar de Samsung Galaxy S8 krijgt een nieuw RGB AMOLED-beeldscherm, waardoor alle pixels drie eigen sub-pixels hebben. Daardoor wordt de kwaliteit van het scherm verbeterd. Dit merken gebruikers vooral als de Samsung Galaxy S8 wordt gebruikt in combinatie met een Virtual Reality bril.

Gebogen beeldscherm

Samsung wordt geroemd om de gebogen beeldschermen in de Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S7 Edge. Ook volgend jaar zal de fabrikant weer gebruikmaken van gebogen beeldschermen. Mogelijk worden de randen over meer dan twee zijden gebogen. Het is zelfs mogelijk dat alle randen van het toestel worden gebogen, waardoor er een bezel-less toestel ontstaat. Daarvoor zal de home-toets moeten wijken. De fysieke knop verdwijnt en wordt mogelijk onder het beeldscherm bevestigd. In de home button zit nu nog de vingerafdrukscanner verwerkt, maar Samsung zou aan een nieuw beeldscherm werken, waarbij de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt is.

Als Samsung deze plannen waar kan maken, zet het bedrijf de eerste smartphone op de markt waarbij de vingerafdrukscanner geïntegreerd is in het beeldscherm. Mogelijk zal ook de 3,5 mm audiojack bij de Samsung Galaxy S8 verdwijnen. Dat is mogelijk een hint dat het scherm over alle randen wordt gebogen. Daarnaast zal de Samsung Galaxy S8 mogelijk een USB-C-aansluiting krijgen. Verder zou Samsung werken aan een nieuwe spraak assistent, een drukgevoelig scherm en stereospeakers.

Het toestel wordt mogelijk eind februari of tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...