• Dennis
  • 0

De nieuwe Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus worden mogelijk nog een stuk duurder dan aanvankelijk gedacht. Uit eerdere geruchten blijkt dat Samsung van plan is om de smartphones ieder 100 euro duurder in vergelijking met de introductieprijs vorig jaar te maken, maar waarschijnlijk worden de smartphones nog een stukje duurder.

Volgens de nieuwe berichten zijn de nieuwe prijzen van de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 afhankelijk van het land waarin de smartphones verkocht worden.

Samsung Galaxy S8-serie in Italië nog duurder

Italiaanse bronnen stellen dat beide smartphones in Italië nog eens dertig euro duurder worden dan de geruchten vorige week berichtten. Daarmee zijn de smartphones straks 130 euro duurder dan de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge bij introductie. Vorige week lekte uit dat de Samsung Galaxy S8 mogelijk 799 euro zou gaan kosten. Volgens het Italiaanse gerucht betaalt de Italiaanse consument dan dus 829 euro. De Samsung Galaxy S8 Plus zou 899 euro gaan kosten, maar krijgt dan dus een prijskaartje van 929 euro,

Het is de vraag waarom de toestellen in Italië duurder worden. In Nederland ligt het BTW-percentage op 21 procent, in Italië op 22 procent. Dat verklaart nog niet het prijsverschil van 30 euro. Het zou te maken kunnen hebben met lokale heffingen. In Nederland wordt thuiskopieheffing geheven, waardoor het in theorie mogelijk is dat de toestellen bij ons nog duurder uitvallen. In Italië zouden er dan weer andere heffingen kunnen zijn die ervoor zorgen dat de toestellen duurder worden.

Prijs en beschikbaarheid Galaxy S8

Hoe hoog de prijzen echt liggen voor de Samsung Galaxy S8, is nog de vraag. Tot nu toe moeten we het houden op geruchten. De toestellen worden woensdag gepresenteerd. Mogelijk krijgen we dan ook meer te weten over de prijs. De rest van de details over de toestellen zijn al bekend. Er zijn geen aanwijzingen dat de toestellen in Nederland echt duurder zullen worden, tenzij Samsung dit zelf meldt.

Een reactie “Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ worden nog duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...