Over de Samsung Galaxy S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 Plus is een nieuwe smartphone. Het is de opvolger van de Galaxy S7 Edge en is de grote broer van de Samsung Galaxy S8. Beide toestellen zullen tegelijkertijd gepubliceerd worden.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Samsung Galaxy S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 Plus is een nieuwe smartphone. Het is de opvolger van de Galaxy S7 Edge en is de grote broer van de Samsung Galaxy S8. Beide toestellen zullen tegelijkertijd gepubliceerd worden.

De S8 Plus wordt een belangrijke smartphone voor het Zuid-Koreeanse bedrijf. Voor het eerst zet de fabrikant de stap om een smartphone boven de 6 inch uit te brengen. De smartphone wordt toegevoegd aan het high-end aanbod in de eerste helft van 2017 en wordt een van de duurste smartphones die het bedrijf ooit heeft uitgebracht.

Ontwerp

De Samsung Galaxy S8 Plus kent op veel gebieden overeenkomsten met zijn kleinere broer. Beide toestellen hebben een Super AMOLED-scherm dat een flink deel van de behuizing aan de voorzijde in beslag neemt. Doordat de smartphone een dergelijk groot beeldscherm heeft, is er in principe geen plek meer voor de Home-toets. Die is mogelijk naar de achterzijde van het toestel verhuisd.

Op de eerste foto’s is de knop inderdaad niet meer te zien. De Galaxy S8 Plus is een behoorlijk forse smartphone met een schermdiagonaal van 6,2 inch. In de lengte is het toestel wel langer, maar in de breedte is het toestel even breed als zijn voorganger. Ook dit toestel heeft een IP68 certificering, wat betekent dat deze tegen water kan.

Exynos of Snapdragon

In andere delen van de wereld krijgt de Samsung Galaxy S8 Plus een Qualcomm Snapdragon 835-processor, maar in Europa krijgen we mogelijk de variant met een processor van Samsung zelf. Het gaat dan om de vernieuwde Exynos 8895 chipset, bestaande uit vier processoren. Beide processoren hebben 10 nanometer, waardoor ze minder energie gebruiken.

Mogelijk kiest Samsung voor 4GB werkgeheugen, maar het is ook goed mogelijk dat dit toch 6GB zal worden. De tijd zal dat uitwijzen. Wel is duidelijk dat de S8 Plus een grotere opslag heeft met tenminste 64GB interne opslagcapaciteit. Met een SD-kaart is de opslag verder uit te breiden tot maximaal 256GB interne opslagruimte.

Camera

Wat Samsung met de camera’s gaat doen is nog niet helemaal bekend, maar het staat vrijwel vast dat het voor een goede 12 megapixel camera met een behoorlijk hoge resolutie kiest. Dat is bij de huidige Galaxy S7 Edge ook het geval. Samsung zou een verbeterde camerachip willen integreren, waardoor het diafragma verkleind wordt naar f/1.7. Dat betekent dat het toestel betere foto’s maakt in donkere omstandigheden.

Vrijwel zeker is dat de fabrikant de frontcamera wil vervangen naar een variant met 8 megapixelresolutie. Selfies worden dan scherper, want de chip beschikt over autofocus.

Accu

Op gebied van de accu gaat de Samsung Galaxy S8 Plus er niet op vooruit. De smartphone krijgt mogelijk dezelfde accugrootte als zijn voorganger: 3500 of 3600 mAh. Er is dus geen groei, maar Samsung zou een energiezuinigere processor en zuiniger AMOLED-scherm willen plaatsen. Daardoor is de accuduur van dit toestel toch beter dan die van de S7 Edge. Er is nog veel onzeker op dit gebied, maar duidelijk is dat het bedrijf waarschijnlijk toch maatregelen neemt om de accu verder op te schalen.

Belangrijk is dat de Galaxy S8 Plus mogelijk over QuickCharge 4.0 beschikt. Dat betekent dat het toestel binnen een kwartier op te laden is voor vijf uur gebruik. Binnen een uur heb je het toestel volledig vol en kun je er weer een paar dagen aan.

Verder

De Samsung Galaxy S8 Plus krijgt in tegenstelling tot sommige geruchten toch een 3,5 mm aansluiting. Eerder werd beweerd dat Samsung deze zou verwijderen, maar de eerste foto’s laten een dergelijke aansluiting wel zien, vlak naast de USB C-poort aan de onderzijde van de telefoon. De homeknop wordt mogelijk verplaatst naar de achterzijde van het toestel, evenals de vingerafdrukscanner.

Aan de voorkant treffen we de frontcam en een irisscanner, die we ook al terugzagen in de Galaxy Note 7. Dat toestel was maar kortstondig op de markt.

Prijzen en beschikbaarheid

Dit toestel wordt mogelijk eind maart in New York aangekondigd en zal medio april verkrijgbaar worden. Mogelijk gaat het toestel 899 euro kosten.