• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus gaan snel stuk, als je deze laat vallen. Daarvoor waarschuwt de Consumentenbond, samen met andere Europese consumentenorganisaties. Volgens de bond kunnen de toestellen veel minder goed tegen een stootje dan andere, vergelijkbare toestellen.

De Consumentenbond stelt dat de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus verder goede toestellen zijn, maar dat consumenten zich ervan bewust moeten zijn dat de toestellen minder goed tegen vallen kunnen dan andere toestellen. Dat stelt de Consumentenbond na een gezamenlijk onderzoek met andere Europese consumentenorganisaties.

Valtrommel breekt Galaxy S8

De Consumentenbond heeft de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus getest door deze in een valtrommel te plaatsen. De smartphones vallen dan vanaf een hoogte van ongeveer 80 centimeter. Normaalgesproken laat de bond het toestel zo’n 100 keer vallen en wordt er dan gekeken hoe bruikbaar het toestel nog is.

In dit geval is dit anders. De Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus zijn zo breekbaar, dat ze de dertig keer niet wisten te halen. Uiteindelijk ging het toestel wel aan. Ook andere smartphones werden aan een valtest onderworpen. De iPhone 7, Huawei P9 en de Samsung Galaxy S8 bleken beter bestand te zijn tegen de valtest dan de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus.

Galaxy S8 erg breekbaar

De Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus hebben de valtests niet doorstaan. De toestellen zijn na 30 keer zo gehavend, dat er niet meer mee valt te werken. De Consumentenbond in Nederland heeft de tests nog eens herhaald. Na vijftig keer vallen waren de toestellen niet meer bruikbaar.

De bond waarschuwt dat de toestellen op zich geen slechte toestellen zijn. Daarom brengt de Consumentenbond geen negatief koopadvies uit. De Consumentenbond vindt het wel belangrijk dat consumenten er bewust van zijn dat de toestellen een volledig glazen behuizing hebben, en deze onmiddellijk zal barsten als het toestel een keer valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...