• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus verschillen onderling in lees- en schrijfsnelheid. Samsung zou verschillende chips hebben gebruikt, waardoor het ene toestel net iets sneller is dan het andere toestel.

Het is niet voor het eerst dat een fabrikant verschillende chips gebruikt, waardoor er snelheidsverschillen optreden. Eerder was datzelfde het geval bij telefoonproducent Huawei. Nu volgt dus ook Samsung.

Verschillende snelheden Samsung Galaxy S8

Samsung heeft tijdens de productie van de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus verschillende geheugenmodules gebruikt. Daardoor is het ene toestel in theorie soms net iets sneller dan de andere. Dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door gebruikers van de toestellen.

Het nieuws kwam via XDA naar buiten. In het meest positieve geval heeft de gebruiker een smartphone met UFS 2.1 geheugen. Deze haalt een leessnelheid van 800 Mbps. De andere smartphones zijn voorzien van een UFS 2.0 geheugenchip. De leessnelheid ligt daarbij rond de 500 Mbps. Het ene toestel is dus net iets sneller dan het andere.

Verschillen per regio

Europeaanse gebruikers hebben waarschijnlijk geluk. Samsung gebruikt overwegend UFS 2.1 geheugenchips in de Europese toestellen. Die toestellen hebben Samsungs eigen Exynos processor, in plaats van de Qualcomm Snapdragon 835-processor die gebruikt wordt in veelal de Verenigde Staten.

Juist in de Amerikaanse toestellen worden regelmatig UFS 2.0 geheugenchips gebruikt. De verschillen zijn overigens bij normaal gebruik niet merkbaar. De toestellen worden maar zeer zelden naar de maximale leessnelheid gepusht. De verschillen zijn dan vooral te zien tijdens het uitvoeren van een benchmark. Eerder zei Samsung op haar eigen website nog dat alle toestellen UFS 2.1-geheugen hebben. Die claim is nu van de website verwijderd. Er staat nu dat de toestellen verschillend per regio verschillende chips bevatten.

Huawei

Het is niet voor het eerst dat een fabrikant verschillende chips gebruikt. Dat gebeurde eerder ook al bij de Huawei P10 van Huawei. De verschillen in de toestellen van Huawei zijn wel behoorlijk groter dan dat nu het geval is bij Samsung. Een deel van de toestellen van Huawei heeft eMMC 5.1 geheugen. Daardoor treden er behoorlijke verschillen in snelheden op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...