• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 worden bij introductie mogelijk een stuk duurder dan de Samsung Galaxy S7-familie. Naar verluidt is de S8-familie bij introductie zo’n 150 euro duurder.

Mogelijk zal Samsung dit voorjaar de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus presenteren. De Edge variant verdwijnt daarmee. Dat lijkt logisch, want beide toestellen zullen een gebogen scherm krijgen, zo blijkt uit de laatste geruchten.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 is groter en duurder

De Samsung Galaxy S8 zal mogelijk zelfs over meer dan twee randen gebogen zijn. De toestellen worden een stuk duurder; de prijs gaat mogelijk zo’n 150 euro omhoog. Dat is noodzakelijk, omdat de smartphones een compleet nieuw uiterlijk en veel nieuwe technieken zullen krijgen. Dat zegt de Ricciolo1 op Twitter. De gebruiker is doorgaans goed op de hoogte van de besluiten van Samsung en doet meestal betrouwbare voorspellingen.

Normaal gesproken presenteert Samsung de smartphone eind februari. Er gaan geruchten dat de Zuid-Koreaanse fabrikant meer tijd nodig heeft om een goed product op de markt te zetten. Als de geruchten over de prijs kloppen, wordt de S8-familie daarmee in één klap duurder dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus van Apple.

Formaat Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk een formaat van 5,7 inch. De Galaxy S7 heeft momenteel een formaat van 5,2 inch. Het uiterlijk wordt dus sterk vergroot. Toch hoeft de smartphone in wezen niet veel groter te zijn, omdat een deel van het beeldscherm over meerdere randen zal worden gebogen.

Ten slotte brengt Samsung mogelijk ook de Galaxy S8 Plus uit. Die smartphone krijgt een formaat van 6 tot 6,2 inch. Ook dat toestel wordt niet veel groter dan de Samsung Galaxy S7 Edge nu is, omdat het scherm van dit toestel mogelijk over drie of zelfs vier randen gebogen is.

Prijzen en beschikbaarheid

De smartphones zullen mogelijk zo’n 150 euro duurder zijn. Mogelijk wil Samsung tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona een voorproefje aan journalisten geven. Wanneer het toestel precies wordt uitgebracht, is onbekend. Samsung zou meer tijd willen nemen om soortgelijke problemen als met de Galaxy Note 7 te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...