Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 wordt de nieuwste smartphoneserie van Samsung. Het wordt de opvolger van de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Opmerkelijk is dat Samsung een aantal bijzonder keuzes heeft gemaakt, waardoor de naam ‘Edge’ binnenkort zal verschijnen.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 wordt de nieuwste smartphoneserie van Samsung. Het wordt de opvolger van de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Opmerkelijk is dat Samsung een aantal bijzonder keuzes heeft gemaakt, waardoor de naam ‘Edge’ binnenkort zal verschijnen.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de naamgeving van het toestel. Zeer waarschijnlijk stopt het Zuid-Koreaanse bedrijf met de naam ‘Edge’ en zullen de namen ‘Galaxy S8’ en ‘Galaxy S8 Plus’ worden aangehouden. Bovendien gaat het bedrijf voor behoorlijke schermgroottes: mogelijk worden beide toestellen elk zo’n 0,7 inch groter.

Geruchten

De Samsung Galaxy S8 is momenteel nog niet officieel uit. Mogelijk gaat het bedrijf de smartphone pas in maart aankondigen in New York. Dat is later normaal gesproken, want normaal kondigt Samsung haar Edge-serie altijd in februari al aan. Het bedrijf heeft een smet op de reputatie na het debacle met de Samsung Galaxy Note 7.

Er zijn inmiddels al een aantal foto’s opgedoken van hoe de Galaxy S8 er mogelijk uit komt te zien. De eerste renders zijn inmiddels uitgelekt en de eerste fysieke foto’s zijn ook al gepubliceerd. De officiële releasedatum wordt binnenkort onthuld.

Een ander en groter beeldscherm

Samsung kiest hoogstwaarschijnlijk voor een flinke upgrade van haar toestellen. De ‘platte’ variant van de Galaxy gaat verdwijnen. Beide toestellen van de Galaxy S8-lijn krijgen een gebogen scherm. Daardoor is de toevoeging ‘Edge’ niet meer noodzakelijk. De naam werd gebruikt om aan te geven welke smartphone plat was en welke niet, maar allebeide krijgen straks een Edge-kenmerk.

Naast dat beide schermen gebogen worden, verandert het bedrijf nog meer aan het scherm. Bij beide modellen zal Samsung kiezen voor een groter scherm. Het scherm van de Galaxy S7 is nog 5,1 inch, maar zal binnenkort een behoorlijke transformatie ondergaan. Mogelijk kiest Samsung voor een 5,8 inch scherm, wat het toestel toch behoorlijk groter maakt. Ook de resolutie gaat omhoog: naar Quad HD.

Verwachte specificaties

De eerste specificaties zijn inmiddels ook al gelekt. De eerste geruchten beweren dat Samsung kiest voor de Exynos 8895 chipset. Dat is heel goed mogelijk, want de processor is door Samsung zelf ontworpen en geproduceerd. Momenteel bevindt zich nog de Exynos 8890 processor in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Een vernieuwing aan de nieuwe chip is het feit dat Mali G7 ondersteund wordt. De grafische chip is bijna twee keer zo snel, wat de prestaties van het toestel ten goede moet komen.

Een ander gerucht is dat Samsung twee verschillende varianten per toestel uitbrengt. Toestel A zou dan een Exynos 8895 processor hebben, terwijl de andere variant een Snapdragon 835 processor krijgt. Dat stelt de CEO van onderzoeksbureau IHS China, Kevin Wang. Beide chips zouden Quick Charge 4.0 ondersteunen, waarmee het toestel nog sneller op te laden is.

Na 5 minuten opladen kan de batterij 5 uur lang gebruikt worden. Mogelijk krijgt de Galaxy S8 een accu van 3250 mA. Daarnaast krijgt de smartphone mogelijk 6 GB intern werkgeheugen mee.

Geen fysieke homebutton?

Het is zeer waarschijnlijk dat Samsung niet meer kiest voor een fysieke home button. Mogelijk wordt de home button vervangen door een virtueel exemplaar. Dit is dezelfde techniek als die we ook vinden bij de iPhone 7. Het gaat dus om een optische vingerafdrukscanner die kan meten wanneer de knop ‘ingedrukt’ wordt. Het is ook goed mogelijk dat de knop mogelijk naar de achterzijde van het toestel wordt verhuisd, net zoals vele andere concurrenten doen.

Samsung wil mogelijk Force Touch-technologie implementeren, wat betekent dat het scherm drukgevoelig wordt. Op die manier kunnen extra menu’s worden weergegeven aan de hand van hoe hard de gebruiker de knop indrukt.

Camera

De Galaxy S8 krijgt een betere frontcamera. Mogelijk wordt de frontcamera net zo goed als de hoofdcamera aan de achterkant. Daarmee maak je nog schepere selfies. Een vernieuwing aan de frontcamera is dat deze automatisch scherp kan stellen. De nieuwe module neemt minder ruimte in beslag en is goedkoper te maken. Samsung gaat het bij een single-camera houden: een dubbele camera staat dus voor latere versies gepland. Bovendien gaat het diafragma van de smartphone omlaag naar f/1.7. Daardoor is de kwaliteit van de foto bij minder licht nog beter.

Hoge prijs

Mogelijk gaat Samsung een hogere prijs voor de S8-serie vragen. De nieuwe Galaxy S8 gaat mogelijk 799 euro kosten. De Plus variant wordt mogelijk nog duurder. Het is nog wachten op de aankondiging van dit product. Dat gebeurt mogelijk eind maart in New York.