De Samsung Galaxy trend is de goedkope Samsung telefoon voor eenieder die niet teveel nodig heeft van een smartphone. Het toestel met een 4 inch scherm is redelijk aan de zware kant en voelt dan ook zo aan. De telefoon is vrij klein en compact in deze tijd van grote telefoons en phablets. Het is duidelijk en in alles merkbaar dat deze telefoon echt voor de basisgebruiker is.

Camera

Het toestel is voorzien van 2 camera’s. Zowel aan de voor als achterkant bevind zich er een, alhoewel je de front facing camera met zijn 0,3 megapixel vrijwel kunt verwaarlozen. De rear facing camera daarentegen is voorzien van een fatsoenlijke 5 megapixel zodat je foto’s en video’s kunt maken in HD kwaliteit. De camera is voorzien van Autofocus maar ontbreekt automatische beeldstabilisatie. Hierdoor zullen foto’s in goed verlichte omgevingen geen probleem zijn, maar in slecht verlichte omgevingen is het een stuk moeilijker om scherpe foto’s of video’s te produceren met deze telefoon.

Display

De telefoon beschikt over een 4 inch display. Het beeldscherm beschikt over een resolutie van 480 bij 800 megapixels. Dat is zelfs op dit schermformaat niet heel veel en doet dan ook snel korrelig aan. De kleurweergave daarentegen is wel zeer voldoende. Doordat dit display gebruik maakt van een TFT paneel is de kijkhoek niet zo groot als je gewend zult zijn van veel andere toestellen die voorzien zijn van IPS-LED panelen. Het TFT paneel zorgt ervoor dat weergave vanuit andere hoeken dan recht voor het scherm veelal onscherp of zelfs wazig is, ook kleuren komen verwassen over bij een te grote kijkhoek.

Hardware

De Samsung Galaxy trend is voorzien van de minimale hardware die nodig is om het toestel en de hierop geinstallerde Android Kitkat 4.4 draaiend te houden. De telefoon is voorzien van een Dual Core 1 GHz processor en 0,5GB RAM. Dit zorgt ervoor dat het toestel elke applicatie moeiteloos draait. Maar zodra er 2 of meer applicaties actief zijn wordt hij merkbaar trager. De batterij van 1500 mAh zorgt voor een magere spreektijd van ongeveer 7 uur. De telefoon is standaard voorzien van 4GB intern geheugen dus mocht je informatie op willen slaan dan is het raadzaam om extra geheugen toe te voegen door middel van MicroSD.