De Samsung Galaxy Trend Lite is het toestel voor iedereen die over een toestel wil beschikken dat hen in staat stelt tot alledaags gebruik. De zeer lage prijs van dit toestel voorziet je van alle functies die je van een telefoon wil. Als je op zoek bent naar een voordelig toestel om mee te bellen, whatsappen, internetbrowsen en op zijn tijd een foto of filmpje maken dan voorziet dit goedkope instapmodel van Samsung precies in jouw behoeftes.

Camera

De telefoon beschikt over een enkele camera die aan de achterzijde van het toestel gemonteerd is. Videobellen is dus vrij onhandig met dit toestel, maar de 3 megapixel camera stelt je wel in staat in redelijke omstandigheden foto’s en zelfs filmpjes in HD kwaliteit te maken. De camera is niet voorzien van optische beeldstabilisatie. Hierdoor is het moeilijk om foto’s of video’s scherp te krijgen in donkere omgevingen. Mocht dit dus een eis zijn dan is het raadzaam naar een ander toestel te kijken.

Display

Het 4 inch beeldscherm is voorzien van een TFT paneel. Dit paneel zorgt voor een kleinere kijkhoek en een mindere kleurweergave dan bij duurdere IPS of AMOLED panelen maar de resolutie van 800 bij 480 pixels maakt wel iets goed doordat het beeld wel scherp is. Het scherm is in deze prijsklasse allerminst slecht te noemen en zeer geschikt voor simpel dagelijks gebruik.

Hardware

De telefoon beschikt over een 1,0 GHz processor en 0,5 GB werkgeheugen. Dit is voldoende voor simpele taken, maar bij zwaardere applicaties begint het toestel merkbaar trager te worden. Het standaard geïnstalleerde Android 4.1 draait echter soepel en simpel dagelijks gebruik is dan ook geen enkel probleem. Standaard is het toestel van een magere 4 GB intern geheugen voorzien, maar dit is uit te breiden middels een MicroSD kaart. De telefoon beschikt verder over WiFi, 3G en bluetooth draadloze verbindingen zodat je overal waar je wil verbonden bent met de rest van de wereld.