De Samsung Galaxy Trend plus is het toestel voor een ieder die over een toestel met redelijke specificaties wil beschikken zonder hiervoor bankroet te hoeven gaan. De zeer lage prijs van dit toestel voorziet je van alle functies die je van een telefoon wil. Als je op zoek bent naar een telefoon om mee te bellen, WhatsAppen, het internet browsen en op zijn tijd een foto of filmpje maken dan is dit de mobiel voor jou.

Camera

De telefoon beschikt over een camera zonder al te veel toeters en bellen. De 5 megapixel lens zorgt ervoor dat je foto’s kunt maken tot een resolutie van 2592 bij 1944 pixels en het maken van video’s tot een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels. De camera beschikt over digitale zoom en Autofocus waardoor het maken van mooie beelden onder goede omstandigheden geen probleem is. Het ontbreken van optische beeldstabilisatie beperkt de kwaliteit van foto’s, en video’s in het bijzonder, in het donker nogal. Foto’s in slecht verlichte omgevingen zijn al snel onscherp of wazig.

Display

Het 4 inch beeldscherm is voorzien van een TFT paneel. Dit paneel zorgt voor een kleinere kijkhoek en een mindere kleurweergave dan bij duurdere IPS of AMOLED panelen maar de resolutie van 800 bij 480 pixels maakt wel iets goed doordat het beeld wel scherp is. Het scherm is voor de prijs van het toestel allerminst slecht te noemen en zeer geschikt voor simpel dagelijks gebruik.

Hardware

De telefoon is standaard voorzien van Android 4.2 en door zijn 1,2 GHz Dual Core processor en 0,75 GB werkgeheugen draaien populaire applicaties moeiteloos. Verder is de telefoon voorzien van een goede batterij die je in staat stelt tot 8 uur gesprekstijd en een standbytijd van bijna 2 weken. Standaard is het toestel van een magere 4 GB intern geheugen voorzien, maar dit is uit te breiden middels een MicroSD kaart. De telefoon beschikt verder over WiFi, 3G en bluetooth draadloze verbindingen zodat je overal waar je wil verbonden bent met de rest van de wereld.