Volgend jaar zit er mogelijk een nieuwe, opvouwbare smartphone in de pijpleiding. De eerste geruchten zijn daarover deze week naar buiten gekomen. Uit nieuwe informatie blijkt dat Samsung ten minste vijf nieuwe vlaggenschip smartphones wil uitbrengen, waardoor de Samsung Galaxy X.

Men zegt over dit toestel dat het apparaat de eerste opvouwbare smartphone zal worden. De onderdelen van de smartphone zijn te buigen. Als de geruchten kloppen, dan is smartphone de eerste fabrikant ter wereld die een buigbare smartphone uitbrengt.

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X in ontwikkeling

Het is bekend dat de Koreaanse fabrikant al jaren aan een opvouwbare toestel werkt. Het doel is dat de smartphone kan worden gebogen of zelfs gevouwen. Op dit moment bestaan er nog geen smartphones met een buigbaar scherm, maar Samsung heeft wel al diverse patenten gelegd op ideeën om zo’n toestel te bouwen.

Het buigen van componenten zou niet zo ingewikkeld voor de fabrikant moeten zijn. Al sinds 2013 brengt Samsung smartphones uit met flexibele beeldschermen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 Edge en de Galaxy S7 Edge. Zelf het scherm buigen is nog niet mogelijk, maar er gaan geruchten dat de komst van de Samsung Galaxy X daar volgend jaar verandering in zal brengen.

Samsung Galaxy X is mysterieus

De Samsung Galaxy X is tot nu toe nog een behoorlijk mysterieus toestel. Er gaan verhalen dat de fabrikant van plan is het toestel van een behoorlijk groot beeldscherm te voorzien. Toch zal het toestelformaat wel gelijk blijven, doordat het beeldscherm kan worden dubbelgevouwen.

Uit de geruchten blijkt dat de Koreaanse fabrikant van plan is het beeldscherm te voorzien van een 4K- of UltraHD-beeldschermresolutie. De Samsung Galaxy X zou één van de vijf vlaggenschiptoestellen worden. Daarnaast staan ook de Samsung Galaxy 7 en Samsung Galaxy 8 Edge op de planning. Daarna zou de Samsung Galaxy Note 7 en Galaxy Note 7 Edge gepresenteerd worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de Galaxy X het levenslicht zal zien.

Wel moeten we erbij stilstaan dat de geruchten behoorlijk vroeg op gang komen. Daardoor is niet met zekerheid te zeggen hoe betrouwbaar deze geruchten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *