De Samsung Galaxy xcover 2 s7710 is een sterke telefoon die wel is opgewassen tegen een stootje. Zo kan de telefoon ongeveer een half uur lang een meter onder water zonder schade op te lopen. Ook is de telefoon stofbestendig, waardoor het een ideale telefoon is voor bouwvakkers of mensen die in een ruwe omgeving werken. Door het 4 inch scherm en de krachtige 1 GHz dual-core processor waarover de smartphone beschikt, zul je een fijne ervaring hebben met deze telefoon. De telefoon draait op het besturingssysteem Android 4.1 Jelly Bean, waardoor je van vele gemakken voorzien zult zijn.

Camera

Er zijn op dit toestel twee camera’s geplaatst. De hoofdcamera aan de achterzijde van de telefoon beschikt over 5 megapixel en wordt ondersteund door een led flitser. Hierdoor heb je altijd goede belichting bij het maken van je foto’s. Functies als autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning zorgen ervoor dat het maken van foto’s een stuk gemakkelijker wordt. De tweede camera, aan de voorzijde van het toestel, beschikt over 0,3 megapixel. Erg weinig, maar genoeg om selfies mee te maken of om te videobellen met mensen over de hele wereld. Video-opname is mogelijk in 30 frames per seconde in een resolutie van 720p HD. Er is een videospeler aanwezig om je gemaakte filmpjes in af te spelen.

Display

Het toestel is uitgerust met een 4 inch TFT-scherm. Hierdoor kun je af en toe problemen ondervinden met het kijken naar het scherm vanuit een bepaalde hoek. De kleuren kunnen hierdoor wat flets ogen en de kwaliteit van het scherm lijkt vanuit een bepaalde kijkhoek een stuk minder. Het scherm beschikt over een resolutie van 480 x 800 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 233 pixels per inch. Best een prima resultaat voor een smartphone in deze prijsklasse. Ook kan het scherm 16 miljoen kleuren weergeven en is het beeldscherm glas gemaakt van Coming Gorilla Glass. De grootte van het scherm is voor veel gebruikers ideaal, omdat je met een vinger alle uithoeken van het scherm kunt bereiken. Dit voorkomt overstrekking van je vingers.

Hardware

Het toestel is voorzien van een 1 GHz dual-core processor. Het type processor dat is gebruikt is een ARM Cortex-A9. Er is 1 GB werkgeheugen tot je beschikking gesteld en 4 GB aan opslagcapaciteit vrij op het apparaat. De opslagcapaciteit is overigens wel uit te breiden tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem dat aanwezig is op het apparaat is Android 4.1 Jelly Bean met Userinterface Samsung TouchWiz. Hierdoor heeft Samsung haar eigen draai aan de Android smartphone gegeven en is het apparaat een stuk gebruiksvriendelijker geworden. De batterij die in het toestel is geplaatst is een Lithium-ion accu met een capaciteit van 1700 mAh. Daardoor heeft het een stand-by tijd van 570 uur en een gesprekstijd van 906 minuten. De batterij is vervangbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *