De Samsung Galaxy Y Duosim s6102 is een laaggeprijsde Android telefoon. Door de dual-sim functie is het een uitstekende mobiel voor mensen die op twee nummers tegelijk bereikbaar willen zijn. Om privé en werk gescheiden te houden kun je met dit toestel een goedkope smartphone is huis halen, die niet over al te veel functies beschikt. Zo beschik je bijvoorbeeld maar over een 3 megapixel camera en heeft het toestel een matige 832 MHz single-core processor. Samsung heeft zich met dit toestel hoofdzakelijk op zakelijke klanten gericht, door een dual-sim functie aan te bieden voor een zeer laag tarief.

Camera

Het toestel beschikt over een matige camera. Met de 3 megapixel camera, die zich aan de achterzijde van het toestel bevindt, zul je geen fantastische foto’s kunnen maken. Voor praktische handelingen is de camera goed te gebruiken, maar verwacht niet dat je deze camera als voornaamste camera kunt gebruiken, want daarvoor is de kwaliteit te slecht. De camera beschikt wel over een digitale zoom functie. Daarentegen beschikt het toestel niet over een flitser, waardoor je goede belichting nodig hebt om een duidelijke foto te schieten. Video-opname is mogelijk met de camera, maar niet in een al te hoge kwaliteit. Wel is er een videospeler op het toestel geplaatst om zo je filmpjes nog eens terug te kijken.

Display

Het toestel beschikt over een schermdiagonaal van 3,14 inch. Aan de kleine kant, wanneer je de schermgrootte vergelijkt met hedendaagse smartphones. Het betreft een TFT-scherm, die niet te boek staat als een van de beste schermen. Maar waarschijnlijk hechten de meeste gebruikers van deze telefoon niet heel veel waarde aan een kwalitatief goede display, omdat de smartphone zoals eerder genoemd vaak voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt. Het scherm kan in totaal 262 duizend kleuren weergeven en beschikt over een resolutie van 240 x 320 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 127 pixels per inch. Geen erg goede display dus.

Hardware

Het toestel beschikt over een 832 MHz single-core processor. Normaal gesproken is dit een erg zwakke processor, maar omdat er niet al te veel poespas aanwezig is op dit toestel kan deze zwakke processor de telefoon makkelijk besturen. De telefoon beschikt over een werkgeheugen van 384 MB en een interne opslag van 512 MB. Dit is niet erg veel, maar het interne geheugen is gelukkig uitbreidbaar tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem dat aanwezig is op het apparaat is Android 2.3 Gingerbread, wat tegenwoordig al een vrij verouderde versie van Android is. De batterij die in het toestel geplaatst is, is een Lithium-ion accu met een capaciteit van 1300 mAh. Het apparaat heeft een stand-by tijd van 440 uur en een spreektijd van 370 minuten.