Samsung Galaxy young duos g130hds is een ideaal toestel voor iedereen die voor het eerste een smartphone gebruikt. Hij is dan ook vooral gericht op gebruik door jongeren. De geschiktheid voor jongeren die voor het eerst in aanraking komen met een smartphone wordt verder bevestigd door de zeer lage prijs van het toestel. De smartphone is verder zeer compact waardoor hij makkelijk in gebruik is. Dit toestel is voorzien van een duosim mogelijkheid, dit betekent dat je 2 Sim kaarten kunt gebruiken in een telefoon in plaats van 2 verschillende telefoons bij je moeten dragen.

Camera

De telefoon beschikt over een 3 megapixel camera waar foto’s en video’s in normale kwaliteit mee te maken zijn. Verwacht geen flitsende FullHD video’s of extreem scherpe foto’s, maar het snel vastleggen van datgene dat je wil fotograferen gaat prima. Fotograferen of filmen in het donker is een uitdaging met deze camera door het ontbreken van optische beeldstabilisatie, maar in deze prijsklasse is weinig beters te vinden.

Display

3,5 inch beeldscherm gebruikt een paneel voorzien van TFT techniek en heeft een resolutie van 480 bij 320 pixels. Dat is zelfs voor een beeldscherm van dit formaat zeer mager en weergave is dan ook niet haarscherp zoals bij duurdere telefoons. In ervaring is dat wat weer wordt gegeven als snel korrelig te noemen. Het lezen van tekst gaat ondanks de lage schermresolutie prima, maar het lezen van langere teksten is niet per sé aan te raden. Het display heeft doordat er gebruik is gemaakt van een TFT paneel een zeer beperkte kijkhoek. Dit betekent dat als je het beeldscherm vanaf de zijkant bekijkt de weergave onscherp of zelfs wazig is en de kleuren snel uitgewassen aandoen.

Hardware

Het toestel is voorzien van een 1 GHz processor met een enkele kern. Dit in combinatie met de 0,5GB werkgeheugen zorgt ervoor dat lichte apps goed draaien, maar snel is de telefoon niet te noemen. Het gebruiken van meerdere apps tegelijk is meteen merkbaar aan de snelheid waarmee het toestel werkt. De mobiel is voorzien van een Lithium-Ion batterij met een capaciteit van 1300 mAh, deze batterij voorziet de mobiel van een gesprekstijd van 6 uur. Bij intensief gebruik zal de mobiel echter sneller weer opgeladen moeten worden.