• Dennis
  • 0

De Samsung Gear 2 werkt binnenkort ook met de iPhone van Apple. Op dit moment werkt de smartwatch alleen nog met Android. Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas liet de fabrikant zien dat het werkt aan ondersteuning voor de Apple iPhone.

Tijdens CES maakte het bedrijf bekend dat Samsung ervoor gaat zorgen dat de smartwatch met zowel Android als iOS kan samenwerken. Op dit moment werkt de nieuwste smartwatch alleen op apparaten die Android 4.4 KitKat of hoger draaien. Bovendien moet de smartphone tenminste 1,5 GB werkgeheugen hebben.

Samsung Gear S2

Grotere doelgroep
Door de Samsung Gear 2 ook voor de iPhone werkend te krijgen, krijgt Samsung een behoorlijk grotere doelgroep. iPhone-gebruikers kopen meer accessoires dan gebruikers van Android-smartphones. De iPhone-gebruiker is daarmee dus interessant voor Samsung.

Het is maar de vraag of een gebruiker van Apple een product van Samsung zal kopen, maar het is te proberen. De Samsung Gear 2 kreeg bij lancering een hoop goede recensies. De Gear S2 kwam zelfs beter uit recensies vanwege haar intuïtieve interface dan de Apple Watch. iPhone-gebruikers verkiezen de Samsung Gear 2 boven de Apple Watch en dus is de kans groot dat Samsung goede zaken doet met de ondersteuning voor de iPhone.

Achterstand
Samsung moet wel rekening houden met een forse achterstand ten opzichte van Apple’s eigen Apple Watch. Die kan namelijk meer dan de Samsung Gear 2 straks kan. Dat komt doordat iOS een gesloten besturingssysteem heeft. Apple heeft voor de Apple Watch in het iOS-systeem veel uitzonderingen gemaakt, zodat alleen Apple Watch functies kan gebruiken die andere smartwatches nooit zullen kunnen gebruiken.

Dat is tevens de reden waarom de Gear S2 nu nog niet gewerkt heeft met de Apple iPhone. Samsung is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van de ondersteuning voor de iPhone. De fabrikant heeft het voor nu enkel bij een aankondiging gehouden. Samsung heeft nog geen exacte data genoemd wanneer de Gear S2 zal kunnen samenwerken met de iPhone. De producent denkt dat ‘later dit jaar’ een reëel tijdsbestek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...