Samsung heeft in China de 2016 uitvoering van de Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 gepresenteerd. De smartphones zijn zeer compleet en betaalbaar. Het is niet bekend of de smartphones ook naar Europa zullen komen, maar het lijkt wel voor de hand te liggen.

Over beide toestellen gaan al lange tijd geruchten rond en de Koreaanse fabrikant heeft deze nu bevestigd.

Samsung Galaxy J7

Galaxy J-familie

Met de komst van de Samsung Galaxy J5 en J7 breidt Samsung de Samsung Galaxy J-familie verder uit. Eind 2015 kwam het bedrijf al met de Samsung Galaxy J3, die inmiddels al in Nederland verkrijgbaar is.

Daarmee lijkt het ook logisch dat Samsung de J5 en J7 ook op de Europese markt uit zal brengen, maar helemaal duidelijk is dat nog niet.

Samsung Galaxy J7

We beginnen met de beste van de twee toestellen. Dat is de Galaxy J7, die beschikt over een 5,5 inch Full HD-beeldscherm. Samsung weet het toestel uit te rusten met een AMOLED-scherm, ondanks de lage prijs. De beeldschermen zijn erg geliefd vanwege hun hoge contrast. De smartphone zal verder een 1,6 GHz octacore processor en 3 gigabyte werkgeheugen krijgen. Verder beschikt de telefoon over 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, wat verder uit te breiden is met een MicroSD-kaartje. De Samsung Galaxy J7 heeft een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Bovendien is de accu met 3300 mAh zeer krachtig.

Samsung Galaxy J5

De Samsung Galaxy J5 is de kleinere broer en heeft een 5,2 inch groot beeldscherm met een 720p HD-beeldschermresolutie. Ook dit beeldscherm is een AMOLED-scherm. Onder de motorkap zit een 1,2 GHz quad-core processor met 2 gigabyte werkgeheugen. Net als de J7 beschikt de Galaxy J5 ook over 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, dat verder uit te breiden is met een MicroSD-kaart. De camera’s verschillen onderling niet en de accu is iets kleiner: 3100 mAh.

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung heeft de prijzen van de beide toestellen nog niet bekendgemaakt en het is nog onduidelijk of de Galaxy J5 en J7 ook in Nederland zullen verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *