• Dennis
  • 0

Samsung heeft vanavond haar nieuwste vlaggenschiptoestellen, de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus geïntroduceerd. De toestellen komen op 28 april in ons land beschikbaar.

De fabrikant had eigenlijk weinig nieuws te vertellen. Vrijwel alle geruchten bleken te kloppen. Zo hebben beide smartphones minder grote randen, een veel groter scherm en zijn beide toestellen over twee zijdes van het scherm gebogen. De Samsung Galaxy S8-failie is de achtste generatie van de Galaxy S-serie.

Beeldscherm Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn er een stuk groter op geworden. Beide toestellen hebben namelijk een groot scherm. De vormgeving is gebaseerd op de vormgeving van de Galaxy S6 en dan met name de Samsung Galaxy S6 Edge. Het scherm is behoorlijk vergroot. De beeldschermen zijn ieder 0,7 inch groter in vergelijking met zijn voorganger.

De Samsung Galaxy S8 heeft daarmee een beeldschermformaat van 5,8 inch, terwijl de Galaxy S8 Plus een diameter van 6,2 inch heeft. Beide toestellen hebben een Edge-display.

Vormgeving

Beide toestellen zijn voorzien van een metalen behuizing met een glazen behuizing. Samsung heeft de home-toets vaarwelgezegd en heeft de vingerafdrukscanner naar de achterzijde van het toestel verplaatst. De touch-sensitive toetsen die normaalgesproken in de homeknap zaten, zijn nu in het scherm geïntegreerd. De toestellen zijn compleet stof- en waterdicht en kunnen beter tegen waterdruk. Dat is handig als je de smartphone per ongeluk onder de kraan houdt in een onbezonnen moment.

Nieuwe features

De smartphones hebben daarnaast een hoop nieuwe features gekregen. De Samsung Galaxy Note 7 had bij introductie een irisscanner in de frontcamera zitten, bij de nieuwe Galaxy S8-familie is dit ook het geval. Daarnaast heeft het toestel nu een 8 megapixel frontcamera. De irisscanner werkt niet altijd even goed bij mensen die een bril dragen. Daarom heeft Samsung gezichtsherkenningstechnologie geüpdatet, zodat het toestel binnen 0,1 seconde alsnog ontgrendeld is.

Windows heeft Cortana, Apple heeft Siri. Samsung kon niet achterblijven met de introductie van een eigen virtuele assistent. Deze assistent heet Bixby en heeft een eigen knop aan de zijkant van het toestel. De komende tijd zullen de mogelijkheden van Bixby steeds verder worden uitgebreid. Samsung belooft de achterstand op Apples Siri in te lopen. Voor Nederlandse consumenten is er slecht nieuws: Bixby is voorlopig niet in onze taal beschikbaar.

Specificities Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus

De specificaties van de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus zijn al lang geen verrassing meer. Zoals verwacht heeft Samsung een nieuwe mobiele processor, de Samsung Exynos 9 processor uitgebracht. Deze processor wordt gebruikt in de Europese modellen, terwijl de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus in de Verenigde Staten functioneren op een Qualcomm Snapdragon 835-processor. Beide processoren zijn op een 10 nanometer procedé gemaakt, wat de efficiency van de processoren ten goede komt. Bovendien zijn beide toestellen uitgerust met 4GB intern werkgeheugen.

Bij aanschaf levert Samsung een toestel met 64 GB interne opslagcapaciteit. Het maakt daarbij niet uit of je voor een S8 of een S8 Plus gaat. Wel is het opslaggeheugen verder uit te breiden aan de hand van een microSD-kaart tot maximaal 256GB. Bij introductie van de Galaxy S6 besloot Samsung de microSD-ondersteuning uit het toestel te halen, wat de fabrikant op veel kritiek kwam te staan. De Galaxy S7 kreeg daarop de ondersteuning terug en ook bij de Galaxy S8 is dit dus het geval.

Camera

Tot slot de camera’s bij de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Samsung levert precies dezelfde camera bij de nieuwe smartphones als bij de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Het gaat hier om dezelfde 12-megapixel DualPixel camera. Samsung heeft wel verbeteringen doorgevoerd aan de software van de camera’s, waardoor de foto’s minder bewogen zouden moeten zijn. De frontcamera van beide toestellen hebben wel een upgrade meegemaakt naar 8 megapixel in plaats van 5.

Samsung had een enorm debacle met de Galaxy Note7 en kiest daarom voor een veilige accu in de Galaxy S8. Daarom hebben beide toestellen een accu van 3000mAh en 2500mAh. De accucapaciteit is ondanks het grotere scherm dus niet toegenomen, en in het geval van de Galaxy S8 Plus zelfs afgenomen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus worden over iets minder dan een maand ook in Nederland verkocht. De officiële verkoopdatum voor de Benelux is 28 april, maar sommige webwinkels hebben een deal met de fabrikant kunnen sluiten, waardoor ze het toestel 8 dagen eerder al mogen leveren. De Samsung Galaxy S8 krijgt een prijskaartje van 799 euro, terwijl de Galaxy S8 Plus 899 euro zal gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...