Samsung heeft laten weten dat er een nieuw toestel op de markt verschijnt. De Galaxy S6 en S6 Edge zijn compleet andere toestellen dan we gewend zijn van Samsung. De ontwerpers hebben hun creatieve geest weer laten spreken en hebben voor een totaal ander design gekozen. Ook zijn de functies uitgebreid.

Hierdoor lijkt het erop dat Samsung weer een fantastisch nieuwe telefoon heeft ontwikkeld waar menig gebruiker naar verlangt. Daarom is het de moeite waard om eens goed te lezen wat nou precies de wijzigingen zijn en waar je allemaal van kunt gaan genieten met dit nieuwe toestel.

Wat is nieuw?

Om te beginnen het nieuwe design. Eerder was er een overvloed aan plastic te bekennen op de toestellen van Samsung. Dit plastic heeft bij de S6 en S6 edge plaats gemaakt voor metaal en glas. Door het glas weerkaatst het licht mooi op de telefoon en zul je een blinkende telefoon in de hand hebben. De gouden en groene uitvoering die op de markt is gebracht, versterkt dit alleen maar. Voor de Samsung Galaxy S6 edge hebben ze de exclusieve kleur groen gekozen. De S6 heeft ook een unieke kleur toegewezen gekregen, namelijk blauw.

Eigenschappen van de S6 en S6 Edge

Met alleen een nieuw design kom je er niet. Samsung heeft er daarom alles aan gedaan de telefoon zo snel mogelijk te maken. Om te beginnen is er een nieuwe processor ingebouwd in het toestel, die overigens door Samsung zelf is ontworpen. Deze processor is 20 procent sneller en werkt ook nog eens een stuk zuiniger, wat natuurlijk nooit verkeerd is. Dankzij het nieuwe type geheugen dat aanwezig is in de Galaxy S6 en S6 Edge werkt het toestel ook stukken sneller. De combinatie van de nieuwe processor met het nieuwe type geheugen zorgen dus voor een razendsnelle telefoon.

Een ander voordeel is het beeldscherm. Het toestel is geproduceerd met Gorilla Glass 4, dat bekend staat als het hardste glas dat ooit op de markt is gebracht. Aan de zijkanten van het toestel is het beeldscherm gebogen, wat overigens nog nooit is toegepast op een telefoon. Ook heeft Samsung een functie om verschillende contactpersonen een bepaalde kleur toe te wijzen. Hierdoor zie je direct wie er belt, omdat het scherm een bepaalde kleur krijgt. Doordat het beeldscherm gebogen is, is het ook mogelijk om dit waar te nemen wanneer de telefoon ondersteboven op tafel ligt. Mooi staaltje techniek van Samsung!

Naast al deze verbeteringen krijg je ook nog eens de beschikking over een prachtige 16 megapixel camera waarmee je al je favoriete momenten haarscherp vast kunt leggen. Het is een erg makkelijk te gebruiken camera en je opent de camera dan ook in 0,7 seconde dankzij ingebouwde Quick Launch. Hierdoor zal niks je meer ontgaan en ben jij de eerste persoon die iets vast weet te leggen op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *