Samsung heeft de Galaxy J3 op de markt gebracht als een betaalbare smartphone. Dit mooie toestel beschikt over een aantal opmerkelijke dingen.

Design

De behuizing van het toestel is geheel van kunststof, dit is heel gebruikelijk voor de meeste Samsung modellen. De kleuren zijn echter wel opmerkelijk, de witte en goudkleurige toestellen hebben namelijk 2 kleuren aan de voorzijde. In tegenstelling tot veel toestellen is de J3 gemaakt van veel matte materialen wat ervoor zorgt dat het toestel er luxer uit ziet. Het toestel beschikt over een 5 inch beeldscherm, dit grote toestel heeft de Amoled schermtechnologie. Dit zorgt voor indrukwekkende contrasten en bijzondere mogelijkheden met de contrasten. De kleurenweergave van het scherm kan geheel naar eigen inzicht worden ingedeeld.

Camera

Met de camera op het toestel zijn prima foto’s en video’s te maken. De achterzijde heeft een acht megapixelcamera met LED flitser, de voorzijde heeft een vijf megapixel camera. Met deze camera’s kan je dus makkelijk videogesprekken voeren en bijzondere momenten vastleggen.

Hard- en software

De Samsung Galaxy J1 heeft de Qualcomm Snapdragon 410 processor. Met de anderhalve gigabyte aan werkgeheugen draait dit systeem prima en kunnen talloze apps goed uitgevoerd worden. Het toestel heeft ook 8 GB opslagcapaciteit, met een micro SD kaartje kan dit nog verder worden uitgebreid. Het toestel ondersteunt 4G netwerken waardoor je overal over supersnel internet kan beschikken. Het toestel heeft het Android 5.1.1 Lollipop besturingssysteem.

De batterij

De batterij van de J3 is uitstekend. De batterij kan makkelijk uitgenomen of vervangen worden en beschikt over wel 2600 mAh. Het toestel heeft geen extreme resolutie waardoor de batterij uren mee kan. Bij gemiddeld gebruik hoeft de telefoon niet elke nacht opgeladen te worden.

Extra’s

De telefoon beschikt ook nog over enkele leuke extraatjes. Allereerst heeft de telefoon een FM radio, hiermee kan je altijd en overal naar de radio luisteren zonder dat je internet nodig hebt. Ook de Smart Manager van Samsung is toegevoegd aan dit toestel. Hiermee kan je precies de controle houden over je energie-, geheugen- en opslaggebruik. Met de Galaxy J3 kan je ook gebruik maken van NFC, de verschillende programma’s van Microsoft en de extra energiebesparende stand. Het toestel kan je aanschaffen in het wit, goud of zwart.