De Samsung J5 is een goede en betaalbare smartphone met een aantal hele interessante opties. Zo heeft de telefoon een Super Amoled beeldscherm en de nieuwste versie van de TouchWiz interface.

Het design

Dat de prijs relatief laag is heeft alles te maken met het design van de telefoon. De telefoon is geheel gemaakt van kunststof. Het toestel houdt wel stevig vast, mede omdat de telefoon een normaal gewicht heeft van 146 gram. Door de kunststof behuizing kan de batterij wel gemakkelijk worden verwijderd. De smartphone heeft een 5 inch scherm en heeft het formaat van 142,1 x 71,8 x 7,9 mm. Het beeldscherm is opvallend aan deze telefoon, met de 720p HD resolutie levert het een mooi scherm. De foto’s en video’s springen er bijna vanaf. Door het Amoled scherm is zwart ook echt zwart en blijft het beeld uitermate contrastrijk.

Camera

De camera is uitstekend, je kan heldere foto’s en video’s maken met de 13 megapixel camera aan de achterzijde. Ook de voorzijde heeft een prima ingebouwde camera met flits waardoor je zelfs in het donker goede foto’s en selfies kan maken.

De hard- en software

De hardware van het toestel is prima voor een toestel uit deze prijsklasse. Het toestel draait op de processor Qualcomm 64 bit Snapdragon 410. Dit samen met de 1,5GB maakt dat deze Samsung telefoon een prima telefoon is voor iedereen. Het toestel draait op de Android versie 5.1.1. Het toestel voelt soepel aan en de meeste apps openen gemakkelijk via dit toestel. Het toestel heeft ook 8GB opslagcapaciteit en is uitbreidbaar met een micro SD kaartje. De J5 heeft ook een aantal leuke snufjes zoals de extra energiebesparende stand. Zo kan de telefoon nog uren mee met de laatste restjes energie. Met dit toestel heb je ook toegang tot de theme store zodat je het uiterlijk snel kan wijzigen.

De batterij en accuduur

De batterij van de J5 Black is verwisselbaar en heeft ook een grote capaciteit van 2600 mAh. De telefoon gaat dan ook echt lang mee, zelfs zo lang dat de telefoon met normaal gebruik niet dagelijks opgeladen hoeft te worden.