Samsung zal zeer binnenkort de Samsung Galaxy J3 uitbrengen in Nederland. De smartphone krijgt een vriendelijk prijskaartje mee. Uit bronnen van een telecomwebsite blijkt dat de Nederlandse retailketens en distributiekanalen al op de hoogte zijn van de komst van de Samsung Galaxy J3. De smartphone werd vorig jaar november gepresenteerd en zal binnen enkele weken bij de telefoonzaken te koop zijn. Samsung heeft de smartphone zelf nog niet voor de Nederlandse markt aangekondigd.

Samsung Galaxy J3

Hardware, vormgeving en prijs

Samsung is een tijd geleden al gestopt met het uitbrengen van zeer goedkope smartphones omdat de toestellen vaak niet voldoen aan de gebruikerservaring die Samsung wil leveren. In het verleden heeft de fabrikant wel toestellen van 100 tot 150 euro uitgebracht, maar dat kwam Samsung vooral op kritiek te staan. Daarom besloot de fabrikant niet door te gaan met het uitbrengen van goedkope smartphones.

Toch probeert Samsung het nog één keer met de Samsung Galaxy J-familie. Het moet de budget serie van smartphone worden. Deze keer heeft de smartphone een goede hardware configuratie, mooie vormgeving en een goedkope verkoopprijs.

Specificaties Galaxy J3

Net als bij de high-end smartphones beschikt de J3 over een Super AMOLED beeldscherm. Dat betekent dat de smartphone een hoog contrast, natuurgetrouwe kleurweergave en een laag energieverbruik heeft. Het scherm zal 5 inch groot worden en beschikken over een 720p HD beeldschermresolutie.

Daarnaast maakt de Galaxy J3 gebruik van de Snapdragon 410-processor van Qualcomm. De processor is uitgerust met een 1,2 GHz quadcore en 1,5 gigabyte RAM-geheugen. Daarnaast bedraagt de interne opslagcapaciteit 8 gigabyte. Dankzij de MicroSD-geheugenkaartslot is de capaciteit nog verder op te schroeven.

Tegen de verwachting in kan deze budget smartphone overweg met het 4G-netwerk in Nederland. Ten slotte krijgt de Samsung Galaxy J3 een 8 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel en een 5 megapixel selfiecamera.

Prijzen en beschikbaarheid

Mogelijk komt de Samsung Galaxy J3 zeer binnenkort uit in Nederland. Volgens bronnen rondom telecomwebsites zou het toestel een vriendelijke verkoopprijs van 189 euro krijgen. De smartphone komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit en goud en draait out-of-the-box Android 5.1 Lollipop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *