Samsung introduceert de Olympische uitvoering van de Samsung Galaxy S7 Edge. De smartphone is speciaal bedoeld voor de ongeveer 12.500 atleten die meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Olympische uitvoering is een zogenaamde Limited Edition, wat inhoudt dat het toestel mogelijk alleen beschikbaar komt voor atleten die meedoen aan de Spelen. Het is de eerste smartphone van Samsung waarbij het design van een smartphone speciaal is aangepast voor een evenement. Het toestel luistert naar de naam ‘Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Games Limited Edition’ en is onder de motorkap gelijk aan de Samsung Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Edition

Samsung Galaxy S7 Edge is nieuw jasje

Onder de motorkap is de Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Edition dus niet anders dan de Edge die voor consumenten beschikbaar is. Daarom moet dit toestel het vooral van zijn vernieuwde uiterlijk hebben: de Olympische uitvoering heeft een zwarte kleur en heeft een blauw logo van de Olympische Spelen aan de achterkant van het toestel.

Verschillende details op het toestel zijn in verschillende kleuren verwerkt in de Olympische ringen. Niet alleen het fysieke uiterlijk van het toestel is anders; ook de software is door de fabrikant bewerkt en in Olympische sferen gebracht. Zo heeft dit toestel speciale apps voor sporters en bezoekers van de spelen in Rio.

Dat uitgerekend Samsung met een vernieuwd Olympisch ontwerp komt, is niet vreemd. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk een sponsorcontract met het Olympisch Comité gesloten. Alle 12.500 atleten die dit jaar meedoen aan de spelen krijgen een dergelijke smartphones. Sporters krijgen daarbij ook nog de nieuwe Gear Icon X draadloze headset.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Games Limited Edition is beschikbaar voor atleten, maar wordt ook gelimiteerd in een aantal geselecteerde landen. Het gaat daarbij om 2016 toestellen, te koop in Brazilië, Verenigde Staten, Duitsland, Zuid Korea en China. Het is niet bekend of de Olympische uitvoering ook naar Nederland komt. Daarnaast is ook de prijs van deze speciale variant niet bekend.

Ten slotte is het niet zeker of Samsung 2016 toestellen per land beschikbaar stelt, of 2016 toestellen in totaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *