• Dennis
  • 0

Samsung introduceert de Olympische uitvoering van de Samsung Galaxy S7 Edge. De smartphone is speciaal bedoeld voor de ongeveer 12.500 atleten die meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Olympische uitvoering is een zogenaamde Limited Edition, wat inhoudt dat het toestel mogelijk alleen beschikbaar komt voor atleten die meedoen aan de Spelen. Het is de eerste smartphone van Samsung waarbij het design van een smartphone speciaal is aangepast voor een evenement. Het toestel luistert naar de naam ‘Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Games Limited Edition’ en is onder de motorkap gelijk aan de Samsung Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Edition

Samsung Galaxy S7 Edge is nieuw jasje

Onder de motorkap is de Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Edition dus niet anders dan de Edge die voor consumenten beschikbaar is. Daarom moet dit toestel het vooral van zijn vernieuwde uiterlijk hebben: de Olympische uitvoering heeft een zwarte kleur en heeft een blauw logo van de Olympische Spelen aan de achterkant van het toestel.

Verschillende details op het toestel zijn in verschillende kleuren verwerkt in de Olympische ringen. Niet alleen het fysieke uiterlijk van het toestel is anders; ook de software is door de fabrikant bewerkt en in Olympische sferen gebracht. Zo heeft dit toestel speciale apps voor sporters en bezoekers van de spelen in Rio.

Dat uitgerekend Samsung met een vernieuwd Olympisch ontwerp komt, is niet vreemd. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk een sponsorcontract met het Olympisch Comité gesloten. Alle 12.500 atleten die dit jaar meedoen aan de spelen krijgen een dergelijke smartphones. Sporters krijgen daarbij ook nog de nieuwe Gear Icon X draadloze headset.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 Edge Olympic Games Limited Edition is beschikbaar voor atleten, maar wordt ook gelimiteerd in een aantal geselecteerde landen. Het gaat daarbij om 2016 toestellen, te koop in Brazilië, Verenigde Staten, Duitsland, Zuid Korea en China. Het is niet bekend of de Olympische uitvoering ook naar Nederland komt. Daarnaast is ook de prijs van deze speciale variant niet bekend.

Ten slotte is het niet zeker of Samsung 2016 toestellen per land beschikbaar stelt, of 2016 toestellen in totaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...