• Dennis
  • 0

Samsung begint deze week met het onklaar maken van de Samsung Galaxy Note 7. Aan de hand van een nieuwe update wordt het straks niet meer mogelijk het toestel nog langer op te starten. Samsung deactiveert het toestel daarmee op afstand.

De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt daarmee een einde aan hardleerse consumenten die hun Note 7 nog niet hebben ingeleverd. Het toestel werd tussen augustus 2016 en januari 2017 teruggeroepen in verband met een productiefout aan de accu.

Nog steeds niet alle Galaxy Note 7 toestellen ingeleverd

Nog steeds zijn niet alle Samsung Galaxy Note 7 toestellen ingeleverd. Dat is tegen de wil van Samsung, die eind vorig jaar alle toestellen terugriep in verband met een productiefout aan de accu. In totaal zijn er meer dan honderd exemplaren van het toestel in brand gevlogen of ontploft.

Daarop startte Samsung in oktober een terugroepactie. Ondanks herhaalde oproepen om het toestel terug te brengen, heeft een aantal consumenten zo’n toestel nog steeds in handen. De problemen rondom het toestel noopten Samsung zelfs het toestel helemaal niet meer op de markt te brengen en extra aandacht te besteden aan de introductie van de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus.

Eerdere updates

Samsung gaat nu een update uitbrengen waarbij niemand de Samsung Galaxy Note 7 nog kan opstarten. Daarmee wil Samsung voorkomen dat er nieuwe incidenten met het toestel voorkomen. Uit de laatste cijfers blijkt dat 96 procent van alle Note 7-toestellen inmiddels zijn ingeleverd. De rest van de smartphones worden deze week voorgoed ingeslapen. Eerder rolde Samsung al een update uit waardoor de telefoons niet verder dan 60 procent konden worden opgeladen. De nieuwe update zorgt ervoor dat het toestel niet meer kan opladen en ook niet meer opstart.

De timing is uiterst opmerkelijk. Samsung presenteerde woensdag haar nieuwe smartphone, de Samsung Galaxy S8. Mogelijk kiest Samsung het tijdstip om consumenten te overtuigen over te stappen op de nieuwe, veilige smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...