• Dennis
  • 0

De laatste Samsung Galaxy Note 7 toestellen in Europa zijn niet meer te gebruiken. Samsung heeft aan de hand van een nieuwe update de doodsteek aan de falende toestellen te geven. De update zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is de toestellen op te laden.

Als het toestel eenmaal is uitgevallen, is het toestel niet meer te gebruiken. Samsung is sinds eind januari bezig met de uitrol van de ‘inslaapupdate’.

Ontplofte Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 wordt ingeslapen

De Samsung Galaxy Note 7 toestellen worden bijna letterlijk ingeslapen. De fabrikant rolt een update in heel Europa uit, die het onmogelijk maakt om de smartphone nog op te laden. Valt het toestel uit, dan is deze op geen enkele manier meer op te laden. De update wordt ongevraagd geïnstalleerd als ‘noodzakelijke update’. De update weigeren is dus niet mogelijk.

De software-update zorgt ervoor dat de onveilige toestellen nooit meer aan kunnen. Dat is misschien maar beter ook, want bij het opladen van de batterij ging het in het verleden bij deze toestellen grondig mis. Daarop riep de fabrikant de toestellen terug, maar een aantal eigenzinnige gebruikers wilde het toestel niet inleveren.

Korte verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 zijn maar even verkrijgbaar in enkele Europese landen geweest. In de Benelux importeerden sommige consumenten de toestellen. Samsung Benelux geeft aan geen reden te hebben om aan te nemen dat er nog Galaxy Note 7 toestellen in ons land worden gebruikt of worden verkocht. Het gebruik van de toestellen is nu dan ook complete onmogelijk.

Al sinds vorig jaar roept Samsung consumenten op om de falende toestellen in te leveren. Meer dan 100 exemplaren vatten de afgelopen maanden vlam. Een productie- en ontwerpfout in de accu zorgde ervoor dat de Galaxy Note 7 uiteindelijk van de markt verdween. De fabrikant benadrukt gebruikers nog eens dat het absoluut niet veilig is om het toestel te gebruiken en onderstreept dat het toestel moet worden ingeleverd. Met de uitrol van de update zullen waarschijnlijk ook de laatste gebruikers hun ‘waardeloze smartphone’ inleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...