• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy Note 7 krijgt binnenkort een onderscheid tussen de veilige en de onveilige variant. Al een tijd lang wordt het nieuwste vlaggenschiptoestel van Samsung geplaagd door incidenten. Het gaat dan vooral over nieuwsberichten over ontploffende accu’s. Daarop besloot het Zuid-Koreaanse bedrijf voorlopig geen Galaxy Note 7 meer te verkopen en alle bestaande modellen terug te roepen.

De Amerikaanse autoriteiten waarschuwen zelfs dat het beter is het toestel uit te zetten en deze meteen om te ruilen in de winkel. De nieuwe, veilige modellen krijgen een S-logo op de sticker van de doos. Daarmee is te zien dat het toestel veilig is.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 heeft problemen

De Samsung Galaxy Note 7 wordt al een tijdje geplaagd door problemen met de accu van het toestel. Voornamelijk consumenten in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Taiwan meldden problemen met het toestel. Daarop besloot de fabrikant zo’n 2,5 miljoen toestellen terug te roepen en te vervangen met een veilig model.

Het bedrijf besloot de nieuwe, veilige toestellen een extra punt van herkenning te komen. Op de sticker met de barcode plakt Samsung een extra sticker met de letter ‘S’ van ‘Safe’. Alle toestellen die zo’n letter hebben, zijn veilig verklaard.

IMEI-database

Samsung gaat daarnaast ook een IMEI-database beginnen. Met deze database kunnen nieuwe gebruikers het IMEI-nummer van hun toestel controleren. Via de database is op te vragen of het hier om een veilig toestel gaat, of dat de accu potentieel gevaarlijk is. Vorige week werd duidelijk dat er een productiefout bij de Galaxy Note 7 is opgetreden.

Er kan kortsluiting ontstaan tussen de chemische stoffen anode en kathode. De accu wordt daardoor warm, waarna het uiteindelijk vlam kan vatten. In Europa zijn er geen meldingen van incidenten, omdat de officiële verkoop hier nog niet is begonnen. Toestel heeft in totaal 35 meldingen over incidenten ontvangen. De problemen doen zich het vaakst voor in de Verenigde Staten en thuisland Zuid-Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...