• Dennis
  • 0

Samsung is opnieuw gestopt met de productie van de Galaxy Note 7. Het gaat om een tijdelijke productiestop. De fabrikant had vervangende Galaxy Note 7 smartphones op de markt gebracht, nadat de eerste modellen gevoelig waren voor oververhitting en ontploffingen.

Nieuwe toestellen zouden dat probleem moeten verhelpen, maar ook met de nieuwe varianten blijken problemen te zijn. Om die reden heeft Samsung het productieproces opnieuw tijdelijk stilgelegd.

Ontplofte Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 is zorgenkindje

De Samsung Galaxy Note 7 lijkt een koppig zorgenkindje te worden. In september moest de fabrikant wereldwijd een terugroepactie organiseren, nadat honderd toestellen vlam vatten of ontploften. De oorzaak bleek te liggen in een productiefout in de accu. Daardoor ontstaat er kortsluiting en ontploft de batterij uiteindelijk.

Het bedrijf is nog steeds druk bezig met de terugroepactie en wil de onveilige exemplaren met veilige exemplaren vervangen. De terugroepactie is tot nu toe nog niet erg succesvol geweest, want inmiddels zijn er al zeven gevallen van ontploffende accu’s bij de vervangende exemplaren bekend. Daarom heeft de fabrikant besloten de productie opnieuw tijdelijk stil te leggen.

Nederlandse verkoop

Samsung heeft het nieuws over het stilleggen van de productie zelf bevestigd. Het bedrijf heeft dat besloten in overleg met de Zuid-Koreaanse, Chinese en Amerikaanse overheden. Uit die landen kwamen meldingen van ontploffende, vervangende Galaxy Note 7 toestellen.

Eigenlijk zou het toestel deze week in Nederland uitkomen, maar dat gaat niet door. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op het toestel dat ze in de voorverkoop hebben besteld. Het bedrijf is nog niet bereikbaar voor commentaar, maar zal later vandaag met een algemene verklaring komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...