Vanaf volgend jaar gaat Samsung 100 miljoen OLED-schermen leveren aan Apple. Dat zijn beide fabrikanten overeengekomen. De overeenkomst heeft een waarde van ruim 2,6 miljard dollar per jaar.

Verschillende internationale bronnen binnen Apple en Samsung zeggen dat de fabrikanten een overeenkomst hebben getekend voor de levering van de OLED-schermen. De bedoeling is dat Apple vanaf 2017 maar liefst 100 miljoen OLED-beeldschermen per jaar af zal nemen van Samsung. Het gaat hier om de levering van de 5,5 inch displays.

iPhone 6S

Samsung levert OLED voor Plus model

Koreaanse media melden dat Samsung OLED-displays van 5,5 inch zal leveren. Dat betekent dat de fabrikant alleen schermen zal leveren voor het Plus-model van de iPhone in 2017. Eerder gingen er geruchten dat de iPhone 8 zou worden voorzien van een AMOLED-scherm, maar dat lijkt met deze deal van de baan. De goedkopere 4,7 inch variant zal waarschijnlijk Appleā€™s eigen Retina-beeldscherm houden.

Apple kiest nu dus voor OLED-beeldschermen en dat strookt met eerdere geruchten dat Apple in de toekomst OLED-schermen wil gebruiken. Dat gaat nu bij de iPhone Plus sowieso gebeuren. Uit eerder uitgelekte informatie blijkt dat Apple de beeldschermen eerst wil gaan toepassen in de grootste format iPhone. Naderhand, in 2018 of later, zal het bedrijf uit Cupertino de beeldschermen ook toevoegen aan de kleinere formaten iPhones.

Energiezuiniger

Het gebruik van OLED-displays is goed voor de batterij van toekomstige iPhones. OLED-schermen zijn namelijk een stuk energiezuiniger, omdat de kleurintensiteit veel hoger ligt. Zo wordt de kleur zwart bij conventionele beeldschermen aangemaakt door back-light, maar bij OLED-schermen is zwart ook echt zwart. Iedere pixel geeft afzonderlijk licht, terwijl bij back-light schermen de hele achtergrondverlichting voortdurend aan staat. Daardoor is OLED een stuk zuiniger. Waar de zwarte pixels zich bevinden, wordt helemaal geen licht uitgestraald. Daardoor is de kleur een stuk natuurgetrouwer en bovendien energiezuiniger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *