• Dennis
  • 0

Samsung gaat deze maand bekendmaken waardoor de Galaxy Note 7 soms tot ontploffing kwam of in brand vloog. Het bedrijf is al een tijd bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de problemen.

De fabrikant besloot afgelopen augustus alle toestellen terug te roepen en p afstand onklaar te maken. Aan de hand van de teruggehaalde toestellen is het bedrijf gestart met een onderzoek. Naar verluidt is dat onderzoek deze maand afgerond.

Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 problemen

De Samsung Galaxy Note 7 hield het jaar 2016 in een negatief opzicht in haar greep. In oktober besloot het bedrijf definitief te stoppen met de productie van het toestel. Er kwamen zelfs bij vervangende toestellen meldingen dat de accu te heet werd, waardoor deze in brand vloog of zelfs ontplofte. Er kwamen honderden meldingen binnen van toestellen die ontploften. Het bedrijf is toen meteen gestart met een onderzoek.

Het bedrijf Instrumental deed ook onderzoek naar de problemen en kwam in december al met haar resultaten naar buiten. Het bedrijf gaf aan dat niet de accu problemen veroorzaakte, maar dat het ontwerp van de Note 7 een design-flaw had, waardoor er problemen met de accu konden ontstaan. Onder normaal gebruik kan de Note 7 intern uitzetten, waardoor de accu onder spanning wordt gezet. Dat is een normaal proces, maar de accu van de Samsung Galay Note 7 zat te smal in de behuizing, waardoor de accu onder spanning kwam te staan en uiteindelijk ontplofte of in brand vloog.

Samsung heeft na het terugroepen van de smartphone meerdere malen geprobeerd alle smartphones terug in bezit te krijgen. Toch bleven gebruikers het toestel gebruiken, waardoor de fabrikant uiteindelijk meerdere software-updates heeft uitgerold om de smartphone volledig onklaar te maken. Zo werd het opladen beperkt of volledig uitgeschakeld.

Half januari resultaten Samsung Galaxy Note 7

Een Zuid-Koreaanse krant meldt dat Samsung inmiddels begonnen is aan de afronding van het onderzoek. Halverwege deze maand zal het bedrijf met de resultaten naar buiten treden. Dat is nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Bovendien kan er lering uit de problemen worden getrokken. Samsung heeft onlangs haar A-serie uitgebracht en binnenkort komt ook de Samsung Galaxy S8 uit. De verkoopcijfers van afgelopen jaar vielen behoorlijk tegen na het debacle met de Galaxy Note 7. Daarom moet de Galaxy S8 de problemen doen vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...