• Dennis
  • 0

Samsung is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe smartphone met een beeldscherm zonder randen. Dat is mogelijk doordat het bedrijf beschikt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van flexibele en buigbare schermen.

Het is voor het eerst dat Samsung met een smartphone komt waarvan het beeldscherm geen randen heeft. Het bedrijf heeft het gerucht zelf nog niet officieel bevestigd, maar een medewerker praatte tegen over The Investor zijn mond voorbij.

 

Samsung logo beurs

Samsung randloos beeldscherm

Volgens de medewerker werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant momenteel aan een smartphone waarbij het beeldscherm geen randen heeft. Dat is mogelijk doordat de randen over alle zijkanten geboden zijn. Daardoor ziet men de randen niet meer. Mogelijk is deze nieuwe technologie een grote belofte voor de toekomst; het zou maar zo eens de standaard kunnen worden.

Hoewel de medewerker zijn mond voorbijpraatte, is het nog niet duidelijk of de Samsung Galaxy S8 al over deze technologie zal beschikken. De medewerker wilde dat gerucht niet ontkennen. Overigens lijkt het logisch dat Samsung volgend jaar een revolutionaire smartphone wil introduceren. De Samsung Galaxy Note 7 was een debacle en een revolutionair goede smartphone zou het bedrijf weer helemaal op de kaart zetten. De Samsung Galaxy S8 komt mogelijk begin 2017 al uit.

Vormgeving

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is flink bezig met de vormgeving van haar toestellen. De S6 Edge, S6 Edge Plus en S7 Edge beschikken allen over een bolling aan de linker- en rechterzijkant van het toestel. De Galaxy S7 Edge heeft een beter beeldscherm dan de S6 Edge-familie, waarmee we kunnen stellen dat het bedrijf flinke stappen zet op basis van schermtechnologie.

Er zijn nog geen foto’s opgedoken die moeten bewijzen dat de Samsung Galaxy S8 al over het nieuwe beeldscherm zal beschikken. Het is wel mogelijk een smartphone zonder randen uit te brengen. Xiaomi toonde onlangs een concept van een toestel waarbij drie randen gebogen zijn. Een smartphone met vier gebogen randen is een uitdaging: de luidsprekers en sensoren moeten op een andere manier in de smartphone geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...