• Dennis
  • 0

Samsung heeft deze week de nieuwe Samsung Galaxy S7-familie aan het grote publiek getoond. Beide smartphones zullen binnen enkele weken al te koop zijn in de Nederlandse telecomwinkels. Met de presentatie van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge komt een einde aan de geruchtenmolen die de afgelopen maanden gedraaid heeft.

Nagenoeg alle geruchten over het nieuwe toestel bleken te kloppen. De belangrijkste vernieuwing is dat Samsung ervoor gekozen heeft om het MicroSD-slot weer terug te brengen. Bij lancering van de Samsung Galaxy S6-lijn had Samsung het slot verwijderd, wat de fabrikant op veel kritiek kwam te staan.

Galaxy S7
Vormgeving
Voor wie had gehoopt op een nieuw design voor de Galaxy S7, is deze telefoon een teleurstelling. De hoeken aan de achterzijde zijn iets afgerond. Daardoor liggen de Galaxy S7 en S7 Edge wat beter in de hand. Daarnaast steekt de camera minder uit. Wel nieuw, is dat beide toestellen nu volledig stof- en waterdicht zijn.

Specificaties
Zoals we weten werkt Samsung met de Exynos processor en een processor van een andere fabrikant. In Europa levert Samsung het model met de eigen Exynos processor. Die processor beschikt over vier kernen van ieder 2,3 GHz en nog eens vier kernen van 1,6 GHz. De toestellen hebben maar liefst 4GB werkgeheugen aan boord.

Bovendien is de applicatieprocessor ruim de helft sneller en de grafische processor driekwart sneller in vergelijking met zijn voorganger. Samsung heeft daarnaast de camera voorzien van meer megapixels en een grotere accu geplaatst. Beide toestellen kunnen draadloos opladen.

MicroSD
Samsung heeft de modellen met grotere opslag de deur gewezen en levert het toestel nu alleen nog met 32GB werkgeheugen. In ruil daarvoor heeft de fabrikant het MicroSD geheugenkaartslot terug geplaatst. Met een MicroSD-kaart is de opslag weer uit te breiden tot maximaal 200 gigabyte. Daarnaast hebben de toestellen een gecombineerde sleuf voor de nano sim-kaart en een MicroSD geheugenkaart. Even dacht men dat daarmee dual sim mogelijk is, maar dat blijkt volgens Samsung binnen Europa niet ondersteund te worden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn vanaf 11 maart in Nederland te koop. De Samsung Galaxy S7 gaat 699 euro kosten, de Samsung Galaxy S7 Edge gaat 799 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...