• Dennis
  • 0

De vingerafdrukscanner levert Samsung opnieuw problemen op. De ambitie van het bedrijf is om de sensor onder het beeldscherm te integreren. Die wens had de fabrikant al bij de Samsung Galaxy S8, maar het bedrijf kreeg het niet voor elkaar de functie op tijd af te krijgen.

Daarom week Samsung uit naar de achterzijde van het toestel. Van de Galaxy Note 8 werd verwacht dat het toestel wel een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm heeft, maar het lijkt erop dat het Samsung opnieuw tegenzit.

Samsung moet vingerafdrukscanner onder beeldscherm integreren

Tegenwoordig worden beeldschermen van smartphones steeds groter. De randen rondom de toestellen verdwijnen steeds meer. Daardoor blijft er minder ruimte over voor de vingerafdrukscanner en andere knoppen. Samsung wil de knop daarom in het beeldscherm verwerken. De techniek erachter is al ontwikkeld, maar toch loopt het bedrijf tegen een aantal problemen aan.

Zo wil Samsung de knop aan de onderzijde van het beeldscherm integreren. Samsung heeft daarmee al geëxperimenteerd, maar het beeldscherm is rond de vingerafdrukscanner aanzienlijk helderder dan op andere plekken in het scherm. Daarom zou het bedrijf ervoor gekozen hebben voorlopig de sensor nog niet onder het scherm te integreren.

Dat is opnieuw een tegenslag voor het bedrijf. De bedoeling was eigenlijk dat in de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ de vingerafdrukscanner al onder het scherm zou zitten. Toch kon het bedrijf de problemen niet oplossen en moest het uitwijken naar de achterzijde van het scherm.

Apple wil hetzelfde

Samsung heeft nog steeds problemen met de knop en dus krijgt ook de Galaxy Note 8 waarschijnlijk geen vingerafdrukscanner onder het scherm. Het is niet duidelijk of de informatie klopt. Apple wil al een tijd lang hetzelfde en is de strijd met Samsung aangegaan. Samsung heeft haast, want Apple zou het mogelijk in de iPhone 8 wel al voor elkaar hebben. Er zijn tegenstrijdige geruchten over of het Apple gelukt is. Dat zullen we weten als de toestellen in september gepresenteerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...