• Dennis
  • 0

Samsung is begonnen aan een terugroepactie voor haar nieuwste smartphone, de populaire Samsung Galaxy Note 7. Uit veiligheidsoverwegingen worden alle toestellen ingenomen en is de verkoop gestaakt.

Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant laten weten in een officiële verklaring op de website van het bedrijf. Het lijkt erop dat Samsung een structureel probleem met de accu van het nieuwe toestel heeft. In totaal zijn er 35 incidenten gemaild, waaronder accu’s die tot ontploffing kwamen.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 heeft problemen

De Samsung Galaxy Note 7 is een immens populaire smartphone en is in de eerste groep landen al verkocht. Het bedrijf gaat nu alle verkochte smartphones terugroepen. De smartphone is sinds 19 augustus uit in een tiental landen. Vermoedelijk zijn er al zo’n 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Daarvan bleken er 35 niet aan de kwaliteitseisen te voldoen. Daarop besloot Samsung extra controles voor de uitgifte van het toestel in het leven te roepen. Toch was niet dit voldoende en daarop besloot de fabrikant een terugroepactie te organiseren. Daarnaast is het toestel nergens meer te krijgen, want de verkoop is tijdelijk stilgelegd.

In de afgelopen weken kwamen er veel problemen met het toestel aan het licht. Het grootste probleem is berichten over ontploffende accu’s. Volgens Samsung zijn er inmiddels zo’n 35 meldingen geweest over problemen met de smartphone. Het is niet duidelijk waar die meldingen precies over gaan.

Inleveractie

Alle klanten die de Samsung Galaxy Note 7 al hebben, moeten deze terugbrengen naar de fabrikant. Samsung gaat alle toestellen omruilen voor nieuwe toestellen. Daarnaast blijft de extra kwaliteitscontrole van kracht. Door de problemen is de wereldwijde release van het model nog even uitgesteld. Eigenlijk zou de wereldwijde release gisteren zijn. Het toestel zou in Nederland op 9 september uitkomen, maar mogelijk wordt ook dit tijdstip verder verplaatst. Wanneer de verkoop begint is nog niet duidelijk.

De Zuid-Koreaanse fabrikant kreeg de afgelopen tijd flink wat pre-orders voor de nieuwe smartphone. Omdat release van het toestel zo lang op zich laat wachten, krijgen alle klanten die in de voorverkoop een smartphone hebben besteld een geheugenkaart van 128 gigabyte cadeau bij het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...