Koreaanse bronnen melden dat Samsung van plan is om een stuk minder smartphones te maken en te leveren in 2016. Het bedrijf zou zich richten op een meer specifieke groep landen, om zo een margeverbetering door te voeren. 

Helemaal als een verrassing komt het gerucht niet, want het Koreaanse bedrijf heeft in 2015 de productportfolio al flink ingekrompen. Het bedrijf heeft zo’n 30 procent minder smartphones uitgebracht in vergelijking met jaren daarvoor.

samsung-logo
Focus
Het lijkt misschien raar, dat Samsung meer winst verwacht op te halen met de productie van minder smartphones. Door te focussen op een groep landen waar de fabrikant het wel goed doet, hoopt de fabrikant een margeverbetering te krijgen. Dat betekent dat er meer smartphones verkocht worden in de focuslanden en er minder productiekosten zullen zijn.

Samsung zal in ruil daarvoor minder smartphones uitbrengen in landen waar de verkoop niet lekker loopt. Waarschijnlijk zal de fabrikant zo’n 12 procent minder smartphones produceren en uitleveren in 2016. Toch heeft Samsung dan nog zo’n productie van 420 tot 430 miljoen smartphones over.

De bedoeling van een margeverbetering is, dat Samsung kan snijden in de kosten van de productie van mobiele telefoons. Het is vooral interessant voor landen waar de Koreaanse mobieltjesmaker maar weinig telefoons verkoopt. De bezuiniging is niet nodig, maar door een margeverbetering kan Samsung uiteindelijk wel meer winst maken, vanwege lagere productiekosten.

Marktaandeel
Het lijkt erop dat Samsung een marktaandeel krijgt dat dichter bij Apple ligt. Samsung laat de focus op meer marktaandeel immers varen, zo voorspellen Koreaanse media. Dit jaar had Samsung een marktaandeel tussen de 20 en 25 procent van alle smartphonegebruikers, maar dat zal mogelijk slinken naar tussen de 12 en 17 procent. Dat is eenzelfde marktaandeel als Apple heeft.

Samsung Galaxy 7
Nederland is één van de landen waar Samsung het goed doet. We hoeven ons dus niet al te druk te maken over deze geruchten. Waarschijnlijk komt Samsung in februari 2017 al met de Samsung Galaxy 7-familie. Samsung gaat daarnaast nog de Galaxy A3, A5, A7 en A9 produceren en uitleveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *