Samsung wil haar toestellen voorzien van meer luxe. De wens werd uitgesproken om meer dunne toestellen met hoge resoluties op de markt te brengen. De Samsung Galaxy S6 is misschien wel het ideale voorbeeld van de nieuw ingeslagen weg die Samsung momenteel aan het bewandelen is.

Het is duidelijk dat 2014 niet rooskleurig is verlopen voor Samsung. Natuurlijk zijn er nog altijd tientallen miljoenen apparaten over de toonbank gevlogen, maar lang niet zoveel als in het jaar daarvoor. De oorzaak ligt bij de concurrentie. Er komen steeds meer Chinese fabrikanten met scherp geprijsde smartphones de markt versterken. Dat is de reden dat Samsung haar pijlen ergens anders op richt. Door zich te onderscheiden met heuse topmodellen, wordt er misschien wel een andere doelgroep benaderd, maar is het wel een nieuwe kans om de concurrentie van zich af te slaan.

Samsung Galaxy S6

Het toonaangevende model voor deze nieuwe set van Samsung is zoals net al genoemd de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S6. Als je de hele reeks van samsung hebt gevolgd zul je geen grote veranderingen tussen de S4 en S5 hebben gezien. De S6 is weer een totaal andere smartphone met kwalitatief erg goede specificaties. Met een 5,1 inch scherm waarbij je de beschikking hebt over nagenoeg 600 pixels per inch is de Galaxy S6 een juweeltje van een telefoon. Daarnaast is het ook van andere materialen gemaakt dan we gewend waren van Samsung, namelijk van glas en metaal.

Een van de topmannen bij Samsung, Shin Jong Kyun, verteld dat we meer van dit soort luxe toestellen kunnen gaan verwachten. Door deze verandering hoop Samsung per verkocht toestel een grote winstmarge te behalen in plaats van een kleine winstmarge op veel meer verkochte toestellen. Want op die markt kregen ze te veel concurrentie van allerlei Chinese fabrikanten.

Streven van Samsung

Door de nieuwe weg te bewandelen wil Samsung marktleider worden op het gebied van premium smartphones. Vandaar dat we binnenkort meer pracht exemplaren kunnen verwachten. Of deze toestellen de Galaxy S6 en S6 Edge kunnen overtreffen is nog maar de vraag, maar het uitkijken naar de nieuwste modellen van Samsung is zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *