• Dennis
  • 0

Samsung is deze week begonnen met de productie van de nieuwe Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. Het bestaan van toestellen werd eind deze maand al wereldkundig gemaakt.

De productietijd van de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus stroken met eerdere geruchten, dat de smartphones halverwege april al in de winkel moeten komen te liggen.

Productie gestart

Verschillende bronnen binnen de productieketen van Samsung zeggen dat Samsung begonnen is met de productie van de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus. Het is voor Samsung een behoorlijke klus om de productie goed van start te laten gaan. Voordat de toestellen in de winkels komen te liggen, wil de fabrikant de grootste voorraad ooit opbouwen. Op die manier moet de fabrikant de smartphones snel kunnen verkopen en aan de grote vraag voldoen.

Het is belangrijk voor de Zuid-Koreaanse fabrikant om een goed toestel zonder defecten neer te zetten. Consumenten en aandeelhouders hebben torenhoge verwachtingen van de nieuwe toestellen. De smartphones moeten het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 doen vergeten. Daarom wil Samsung zoveel mogelijk smartphones van het nieuwe vlaggenschiptoestel produceren.

Dit niet alleen omdat het bedrijf een extreem hoge vraag verwacht, maar ook omdat Samsung geen ‘nee’ wil verkopen aan potentiële klanten.

Enorme fabriek

Om al die smartphones te kunnen produceren, heeft de fabrikant een enorme fabriek laten bouwen in Vietnam. Daar worden de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus geproduceerd. Nooit eerder werden smartphones van de fabrikant in dat land geproduceerd. Voorheen was dit altijd het geval in Zuid-Korea, maar mogelijk liggen de lonen in Vietnam iets lager, waardoor het goedkoper is om te produceren. De megafabriek van Samsung bevindt zich in Busan, een stad in Vietnam. Wel is er in de fabriek een behoorlijke delegatie van Zuid-Koreaanse Samsungmedewerkers bij het productieproces betrokken. Op die manier moeten problemen met het nieuwe toestel voorkomen worden. Bovendien houden de medewerkers een oogje in het zeil met betrekking tot de strengere kwaliteitscontroles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...