Samsung komt mogelijk deze zomer met een opvolger van de Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge+. Mogelijk is de fabrikant bezig met het testen van twee uitvoeringen van de Galaxy Note 6.

De afgelopen weken is de geruchtenmolen rondom de Samsung Galaxy Note 6 behoorlijk op stoom gekomen. De verwachting is dat het toestel rond augustus of september zal worden gepresenteerd. De fabrikant is mogelijk bezig met het testen van twee verschillende uitvoeringen. De kans dat de Samsung Galaxy S6 Edge+ dit jaar al een opvolger zal krijgen, is redelijk klein. De nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge lijkt al sterk op de S6 Edge+. Het is interessant dat de fabrikant de Galaxy Note 6 nu test, omdat het Koreaanse bedrijf er vorig jaar voor koos de Galaxy Note 5 niet uit te brengen op de Europese markt.

Galaxy Note 6

Slechts één introductie

Samsung is bezig met het testen van twee toestellen, waarvan één toestel dat uiteindelijk de opvolger van de Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5 zal worden. Beide toestellen hebben alleen een ander uiterlijk, maar dezelfde specificaties. Toestel A zou een plat beeldscherm van 5,8 inch, terwijl het tweede toestel een gebogen scherm van 5,8 inch zou hebben. Beide schermen hebben een QHD-beeldscherm van 1440 bij 2560 pixels. Samsung zou nog geen keuze hebben gemaakt welk toestel uiteindelijk zal worden uitgebracht.

Onder de motorkap

Beide smartphones verschillen onder de motorkap niet van elkaar. In beide gevallen krijgt het toestel een Samsung Exynos 8-processor. Het gaat hier om prototypes voor de Europese markt. De processor krijgt een iets hogere kloksnelheid dan de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Hoeveel hoger, is nog niet bekend. Daarnaast zouden er ook prototypes van de Galaxy Note 6 zijn die zijn uitgerust met een Snapdragon 823-chip van Qualcomm.

Beide toestellen zouden over maar liefst 6 gigabyte geheugen beschikken. Daarnaast krijgen de toestellen 32 gigabyte interne opslagcapaciteit, die verder is uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaart. Ten slotte draait het toestel uit de doos op het nieuwe besturingssysteem Android N, een enorme accu van 4000 mAh en bovendien een 12-megapixel dual-pixel camera.

Biometrische beveiliging?

Er gaan geruchten dat de Galaxy Note 6 zal beschikken over biometrische beveiliging, zoals een vingerafdrukscanner en een irisscanner. In ieder geval zal de vingerafdruksensor worden geïntegreerd. Geruchten over de irisscan zijn nog te onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *