• Dennis
  • 0

Samsung moet in de Verenigde Staten mogelijk een tweede terugroepactie doen. Het lijkt erop dat ook de nieuwe, veilig verklaarde toestellen, toch niet veilig zijn. Afgelopen woensdag zou er een nieuwe Samsung Galaxy Note 7 in brand zijn gevlogen tijdens een vlucht van Southwest Airlines.

Als inderdaad blijkt dat het hier om een nieuw, vervangen toestel gaat, zullen de Amerikaanse autoriteiten het Koreaanse bedrijf waarschijnlijk verplichten een tweede terugroepactie te organiseren.

Ontplofte Galaxy Note 7

Komt de Samsung Galaxy Note 7 nog naar Nederland?

Met alle problemen is de vraag of Nederlandse consumenten de Samsung Galaxy Note 7 überhaupt ooit kunnen aanschaffen. In de Verenigde Staten was er een incident met een toestel dat vlamvatte en eerder kwamen er ook al klachten uit China over de kwaliteit van de batterij. Ook dat toestel ontplofte.

Een verbrandde batterij kan zich op geen slechter moment voordoen dan tijdens een vlucht van een vliegtuigmaatschappij. Daardoor doen niet alleen de Amerikaanse autoriteiten onderzoek naar de veiligheid van het product, maar onderzoekt ook de Federal Aviation Administration (FAA) de zaak. Het is goed mogelijk dat Samsung nu verplicht een tweede terugroepactie zal moeten organiseren.

Productieproblemen

Als onderzoek uitwijst dat het toestel nog steeds vlamvat, dan is er een mogelijkheid dat Samsung helemaal moet stoppen met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7. De productiekosten lopen al behoorlijk op, doordat Samsung twee miljoen toestellen moet vervangen. Nu er nieuwe incidenten met nieuwe toestellen worden gemeld, lijkt het erop dat Samsung haar toestellen maar niet veilig kan maken.

Het is behoorlijk bijzonder dat een fabrikant tweemaal een terugroepactie moet organiseren. Samsung heeft nog niet bevestigd dat het hier om een vervangend toestel voor de Galaxy Note 7 gaat. Het toestel is nog niet door de fabrikant zelf onderzocht, doordat de Consumer Product Safety Commission en de FAA het toestel eerst zelf willen onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...