Klanten die een Samsung Galaxy Note 7 willen bestellen, moeten mogelijk lang wachten tot ze het toestel in handen krijgen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf waarschuwt dat het de vraag naar het nieuwe toestel maar amper kan bijbenen en dat als het toestel uit is, er tijdelijk tekorten kunnen ontstaan.

De Samsung Galaxy Note 7 gaat pas op 2 september in de verkoop in de eerste landen, maar Samsung waarschuwt nu al voor mogelijke tekorten. In Nederland gaat het toestel op 9 september in de verkoop en het is maar de vraag hoelang het duurt tot de voorraden voor de Benelux op zijn.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 verbreekt verkooprecords

De Samsung Galaxy Note 7 is nog niet eens uit, maar heeft nu al de voorverkooprecords gebroken. Het aantal voorbestellingen liep enorm op en braken zelfs records van eerdere toestellen in de Note-serie. Dat zegt Conor Pierce van Samsung UK tegenover Cnet.

Pierce stelt dat Samsung limieten in moet stellen op het aantal toestellen dat in de voorverkoop verkocht zal worden. Alleen dan kan Samsung garanderen dat iedereen die een toestel heeft voor besteld, deze ook echt geleverd krijgt.

Releasedatum

De Samsung Galaxy Note 7, met een 5,7 inch gebogen display, gaat op 2 september in de eerste landen in de verkoop. In Nederland, België en Luxemburg zal dat een week later gebeuren. Ook in Rusland, Oekraïne en Maleisië komt het toestel een week later dan gepland op de markt. Het gebeurt wel vaker dat populaire smartphones meteen na introductie al moeilijk te verkrijgen zijn. Maar fabrikanten gebruiken ‘schaarste’ ook om kopers een gevoel te krijgen dat ze naast dreigen te grijpen. Samsung heeft een flinke productiecapaciteit en het is dus niet geheel ondenkbaar dat het bedrijf schaarste inzet om de verkopen te stuwen.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf 9 september is de Samsung Galaxy Note 7 te verkrijgen in Nederland en België. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Blue Coral, Silver Titanium en Black Onyx en zal los 849 euro gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *