• Dennis
  • 0

Het lijkt erop dat Samsung haar huidige besturingssysteem dat draait op Android, in de toekomst in wil ruilen voor een eigen besturingssysteem. Het eigen besturingssysteem heet Tizen en is een paar jaar geleden ontwikkeld. Het systeem is ontwikkeld aan de hand van Linux en werkt dus onder de motorkap anders dan Android.

Met de overstap naar een eigen besturingssysteem wil Samsung minder afhankelijk worden van het Android besturingssysteem van Google. Dat zegt een hooggeplaatste medewerker van Samsung tegen de Korea Times.

Tizen

Tizen moet de toekomst worden

Apple gebruikt al jaren een eigen besturingssysteem: iOS. Daarbij hoort een eigen ecosysteem en een eigen App Store. Daardoor heeft Apple de touwtjes vrijwel volledig zelf in handen. Bij Android is dat niet het geval. De apps worden goedgekeurd door Apple en Samsung is als telefoonfabrikant zelf afhankelijk van de updates die Google voor Android uitbrengt.

Daarom stelt een executive van Samsung tegen de Korea Times dat het Koreaanse bedrijf geen toekomst heeft zonder een eigen ecosysteem. Volgens hem is Tizen niet alleen een platform dat gemaakt is voor mobiele apparaten. Het systeem draait vooral op apparaten zoals smartwatches en smartphones voor opkomende markten.

Tizen geen succesnummer

Vorig jaar was ondanks de flinke verkoop van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge voor Samsung toch een tegenvallend jaar. Samsung heeft het gebruik van het zelfontwikkelde besturingssysteem altijd beperkt en om die reden werd het systeem nooit echt een succes. Voor Samsung’s meest populaire product, de Galaxy-lijn, word Android gebruikt.

Of dit in de toekomst zal veranderen, moet nog blijken. De executive geeft in de Koreaanse krant toe dat Samsung rijkelijk laat was met het ontwikkelen van een eigen systeem. Toch zou het bedrijf er beter in worden. Het Koreaanse bedrijf zou naar verluidt Tizen willen overwegen, om zo minder afhankelijk te worden van Google. Android is in principe wel open source, maar fabrikanten van Android-apparaten zijn afhankelijk van Google als ze Play Store standaard willen meeleveren. Als Samsung besluit over te stappen naar Tizen, zal dat een flinke klap voor de Androidgemeenschap zijn. Samsung is veruit de populairste fabrikant van Android smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...