• Dennis
  • 0

Samsung overweegt mogelijk de introductie van de Samsung Galaxy 8 te vervroegen. Op die manier moeten consumenten de huidige problemen met het nieuwste toestel, de Samsung Galaxy Note 7 vergeten. Dat suggereren analisten rondom het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De Samsung Galaxy Note 7 had het paradepaardje van Samsung moeten worden, maar in plaats daarvan werd het een probleem toestel. Een productiefout in de accu van het toestel heeft geleid tot een tijdelijke verkoopstop en terugroepactie. Het probleem is de accu van het toestel; die is al tientallen keren in brand gevlogen of ontploft. Daardoor moest het bedrijf alle 2 miljoen toestellen terughalen en vervangen voor nieuwe modellen.

Ontplofte Galaxy Note 7

Samsung maakt verlies op Note 7

Samsung had gehoopt dat de Galaxy Note 7 een enorme winst voor het bedrijf zou betekenen. Maar die droom liep uit op een nachtmerrie. Inmiddels moet het bedrijf alle Samsung Galaxy Note 7 toestellen terughalen en vervangen voor een nieuw exemplaar. Daardoor is de introductie van het nieuwe model een enorme kostenpost voor het bedrijf.

Het is dan ook de vraag of het toestel op de markt zal komen. De fabrikant heeft al problemen met de capaciteit in de productieketen. Daarnaast heeft het bedrijf extra kwaliteitscontroles tijdens de productie ingevoerd, waardoor de productiviteit per uur omlaagduikt. Het duurt dus langer een toestel te produceren. Samsung moet eerst alle verkochte modellen terugroepen en vervangen, voordat het bedrijf weer nieuwe toestellen aan klanten kan verkopen.

Daardoor is er een reële kans dat het Zuid-Koreaanse bedrijf voor het eerst de belangrijkste verkoopmaand, december, zal gaan missen. Analisten denken daarom dat het bedrijf de introductie van de Samsung Galaxy S8 naar voren zal halen.

Samsung Galaxy 8 moet problemen doen vergeten

Analisten denken dat Samsung van plan is de introductie van haar nieuwe toestel, de Galaxy S8, zal gaan vervroegen. Eerder stelden analisten dat de introductie van het toestel pas in de tweede maand van volgend jaar gepresenteerd zou worden. Het vervroegen van de introductie zou de problemen met de Galaxy Note 7 moeten doen vergeten, omdat de Galaxy S-serie een goede reputatie heeft opgebouwd. Daarmee moeten consumenten worden overtuigd dat de toestellen veilig zijn. Samsung heeft de geruchten zelf nog niet bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...