De smartphonefabrikant Samsung is van start gegaan met een nieuwe pilot in Frankrijk. Tijdens de pilot kunnen Franse consumenten een smartphone van Samsung tegen betaling lenen. In plaats van het toestel in één keer te kopen, kunnen klanten tegen een vast bedrag per maand de nieuwste toestellen leasen.

Het idee van Samsung blijkt een lucratieve business voor de fabrikant zelf, omdat de consument in twee jaar tijd bijna 40 euro meer betaalt dan de normale aanschafwaarde.

Samsung logo

Up2You laat consumenten smartphones leasen

Up2You is de naam van het lease-programma in Frankrijk. Liefhebbers van Samsung kunnen bijvoorbeeld de nieuwste Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge kopen via een leasecontract. De klant betaalt dan maandelijks de aanschaf van het toestel af.

Begin dit jaar werd al bekend dat de Koreaanse fabrikant aan een dergelijk leaseprogramma werkte. Samsungs grootste concurrent, Apple, heeft ook een dergelijk leaseprogramma. Het deelnemen aan Up2You is een kostbare gelegenheid. Ten eerste moeten klanten 89 euro aftikken als aanbetaling voor de Samsung Galaxy S7. De Samsung Galaxy S7 Edge vergt een grotere aanbetaling van 119 euro. Vervolgens betaalt de klant tussen de 27 tot 30 euro per maand af. Consumenten kunnen ook nog kiezen voor een additieve verzekering.

Vooral Samsung heeft profijt

Het meteen kunnen gebruiken van de nieuwste toestellen zonder deze afbetaald te hebben lijkt leuk, maar uiteindelijk is Samsung zelf de partij met het meeste profijt. Het Up2You-programma is namelijk lucratieve business. In twee jaar tijd betaalt men 737 euro voor de Samsung Galaxy S7 (nieuwprijs: 699 euro) en voor de Samsung Galaxy S7 Edge 839 euro (nieuwprijs: 799 euro). Het toestel wordt rechtstreeks ‘verkocht’ of ‘verhuurd’ via de fabrikant zelf. Er zijn geen distributeurs of andere verkoopkanalen, waardoor de winst voor de fabrikant maximaal is.

De fabrikant heeft behoorlijke verwachtingen van het nieuwe leaseprogramma. Samsung verwacht dat binnen één of twee jaar 10 tot 15 procent van alle high-end smartphonegebruikers een toestel leaset.. Als de pilot in Frankrijk een succes blijkt, zal Samsung het programma ook in andere landen gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *