• Dennis
  • 0

De smartphonefabrikant Samsung is van start gegaan met een nieuwe pilot in Frankrijk. Tijdens de pilot kunnen Franse consumenten een smartphone van Samsung tegen betaling lenen. In plaats van het toestel in één keer te kopen, kunnen klanten tegen een vast bedrag per maand de nieuwste toestellen leasen.

Het idee van Samsung blijkt een lucratieve business voor de fabrikant zelf, omdat de consument in twee jaar tijd bijna 40 euro meer betaalt dan de normale aanschafwaarde.

Samsung logo

Up2You laat consumenten smartphones leasen

Up2You is de naam van het lease-programma in Frankrijk. Liefhebbers van Samsung kunnen bijvoorbeeld de nieuwste Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge kopen via een leasecontract. De klant betaalt dan maandelijks de aanschaf van het toestel af.

Begin dit jaar werd al bekend dat de Koreaanse fabrikant aan een dergelijk leaseprogramma werkte. Samsungs grootste concurrent, Apple, heeft ook een dergelijk leaseprogramma. Het deelnemen aan Up2You is een kostbare gelegenheid. Ten eerste moeten klanten 89 euro aftikken als aanbetaling voor de Samsung Galaxy S7. De Samsung Galaxy S7 Edge vergt een grotere aanbetaling van 119 euro. Vervolgens betaalt de klant tussen de 27 tot 30 euro per maand af. Consumenten kunnen ook nog kiezen voor een additieve verzekering.

Vooral Samsung heeft profijt

Het meteen kunnen gebruiken van de nieuwste toestellen zonder deze afbetaald te hebben lijkt leuk, maar uiteindelijk is Samsung zelf de partij met het meeste profijt. Het Up2You-programma is namelijk lucratieve business. In twee jaar tijd betaalt men 737 euro voor de Samsung Galaxy S7 (nieuwprijs: 699 euro) en voor de Samsung Galaxy S7 Edge 839 euro (nieuwprijs: 799 euro). Het toestel wordt rechtstreeks ‘verkocht’ of ‘verhuurd’ via de fabrikant zelf. Er zijn geen distributeurs of andere verkoopkanalen, waardoor de winst voor de fabrikant maximaal is.

De fabrikant heeft behoorlijke verwachtingen van het nieuwe leaseprogramma. Samsung verwacht dat binnen één of twee jaar 10 tot 15 procent van alle high-end smartphonegebruikers een toestel leaset.. Als de pilot in Frankrijk een succes blijkt, zal Samsung het programma ook in andere landen gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...