Samsung is toch van plan om een Samsung Galaxy S6 Mini uit te brengen. Vorige jaren bracht de fabrikant na de lancering van een nieuw Galaxy S-model altijd een mini-variant uit, maar bij lancering van de Samsung Galaxy 6-serie bleef de lancering van een Mini-model uit.

Waarschijnlijk gaat de Koreaanse fabrikant nu toch nog een Mini-variant introduceren. De S3, S4 en S5 kregen ieder een paar maanden na lancering er een kleinere broertje bij. Maar bij de S6 is dat nog niet gebeurd. Er gaan al maanden geruchten over de mini-uitvoering van de Samsung Galaxy S6.

samsung-galaxy-s6-mini-specs-gelekt-80422

Bewijzen
Aangezien er zoveel geruchten zijn, hoeven we niet alles te geloven wat op het internet staat. Maar deze week verscheen er een nieuw product bij de Arabische telefoonwinkel Letstango. Die nam per ongeluk de Samsung Galaxy S6 Mini op in het assortiment, waardoor het erop lijkt dat Samsung toch een mini-variant uit wil brengen.

De pagina werd snel weer verwijderd, maar internationale media hadden de productpagina al opgemerkt. Het gaat hier waarschijnlijk niet om een fout. De toevoeging ‘mini’ komt in dit geval niet uit de lucht vallen, omdat de specificaties van het mini-toestel ook beduidend anders zijn.

Specificaties
Letstango publiceerde op de pagina dat de Samsung Galaxy S6 Mini zou beschikken over een 4,6 inch Super AMOLED-beeldscherm. Onder de motorkap draait er een 1,8 GHz processor met 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte opslagcapaciteit.

Daarnaast krijgt de camera waarschijnlijk een 15 of 16 megapixel camera mee. Letstango houdt het op 15 megapixels, terwijl Samsung waarschijnlijk zelf een 16-megapixel camera gecommuniceerd heeft. Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy S6 Mini een frontcamera van 5 megapixels.

De mini-variant zal volgens Letstango beschikken over een ingebouwde accu, net als bij de grote broer ook het geval is. De mini krijgt verder een vingerafdrukscanner en zou out of the box op Android 5.1 Lollipop draaien.

Prijzen en beschikbaarheid
De verwachting is dat Samsung het toestel binnenkort via een persbericht zal introduceren. Het lijkt logisch dat Samsung de Galaxy S6 Mini ook uit zal brengen op de Nederlandse en Belgische telefoonmarkt. Helemaal zeker is dat nog niet. Over de prijs van het toestel is nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *