In maart presenteerde LG haar nieuwste midrange-smartphones, de LG K8. De smartphone heeft een verkoopprijs van slechts 149 euro en is één van de meest uitgebreide smartphones in de K-serie van LG, met een goed beeldscherm en een flinke accu.

De fabrikant is al sinds begin dit jaar bezig met het uitbrengen van nieuwe smartphones. Op dit moment concentreert het bedrijf zich op het zogenaamde ‘instap-segment’, waaronder de K-serie van LG valt. Binnen deze serie heeft de fabrikant al veel nieuwe toestellen aangekondigd en uitgebracht. De nieuwste telg van de familie, de LG K8, is vanaf deze week te koop in Nederland en moet 149 euro kosten. Het toestel werd tegelijkertijd met de introductie van de LG K5 gepresenteerd.

LG K8

Uitgebreide LG K8

De LG K8 is één van de meest uitgebreide smartphones van de LG K-familie. Alleen de LG K10 is krachtiger. Volgens LG zelf valt de smartphone vooral op vanwege zijn luxueus ogende design. Het toestel heeft afgeronde randen met een 2.5D Arc Glass Beeldscherm, ontwikkeld door de fabrikant zelf. Daardoor zou het toestel premium aanvoelen.

Daarnaast heeft de fabrikant zeker niet bespaard op de beeldschermresolutie. Hoewel de prijs van het toestel laag is, beschikt de LG K8 toch over een 5 inch groot beeldscherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, ofwel 720p HD. Daardoor is de beeldkwaliteit een stuk beter. Onder de motorkap vinden we een 1,3 GHz quad-core processor, die wordt begeleid door 1,5 gigabyte aan werkgeheugen.

Ten slotte heeft de LG K8 een flinke accu van 2.125 mAh meegekregen.

Camera’s

Deze smartphone beschikt over twee camera’s. Aan de achterzijde zit een 8 megapixelcamera, terwijl aan de voorkant een 5 megapixel selfiecamera is geïntegreerd. De camera aan de achterzijde van het toestel kan Full HD video’s maken.

Prijzen en beschikbaarheid

De LG K8 is al vanaf deze week in de Nederlandse winkels te vinden, tegen een verkoopadviesprijs van 149 euro. Daarnaast zal het toestel direct uit de doos het nieuwste besturingssysteem van Google, Android 6.0 Marshmallow draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *