• Dennis
  • 0

In maart presenteerde LG haar nieuwste midrange-smartphones, de LG K8. De smartphone heeft een verkoopprijs van slechts 149 euro en is één van de meest uitgebreide smartphones in de K-serie van LG, met een goed beeldscherm en een flinke accu.

De fabrikant is al sinds begin dit jaar bezig met het uitbrengen van nieuwe smartphones. Op dit moment concentreert het bedrijf zich op het zogenaamde ‘instap-segment’, waaronder de K-serie van LG valt. Binnen deze serie heeft de fabrikant al veel nieuwe toestellen aangekondigd en uitgebracht. De nieuwste telg van de familie, de LG K8, is vanaf deze week te koop in Nederland en moet 149 euro kosten. Het toestel werd tegelijkertijd met de introductie van de LG K5 gepresenteerd.

LG K8

Uitgebreide LG K8

De LG K8 is één van de meest uitgebreide smartphones van de LG K-familie. Alleen de LG K10 is krachtiger. Volgens LG zelf valt de smartphone vooral op vanwege zijn luxueus ogende design. Het toestel heeft afgeronde randen met een 2.5D Arc Glass Beeldscherm, ontwikkeld door de fabrikant zelf. Daardoor zou het toestel premium aanvoelen.

Daarnaast heeft de fabrikant zeker niet bespaard op de beeldschermresolutie. Hoewel de prijs van het toestel laag is, beschikt de LG K8 toch over een 5 inch groot beeldscherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, ofwel 720p HD. Daardoor is de beeldkwaliteit een stuk beter. Onder de motorkap vinden we een 1,3 GHz quad-core processor, die wordt begeleid door 1,5 gigabyte aan werkgeheugen.

Ten slotte heeft de LG K8 een flinke accu van 2.125 mAh meegekregen.

Camera’s

Deze smartphone beschikt over twee camera’s. Aan de achterzijde zit een 8 megapixelcamera, terwijl aan de voorkant een 5 megapixel selfiecamera is geïntegreerd. De camera aan de achterzijde van het toestel kan Full HD video’s maken.

Prijzen en beschikbaarheid

De LG K8 is al vanaf deze week in de Nederlandse winkels te vinden, tegen een verkoopadviesprijs van 149 euro. Daarnaast zal het toestel direct uit de doos het nieuwste besturingssysteem van Google, Android 6.0 Marshmallow draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...