Het smartphonebedrijf Xaiomi verovert op dit moment de Chinese markt. Met een marktaandeel va 15.8 procent laat het Westerse bedrijven als Samsung en Apple ver achter zich. Het bedrijf toont zich dan ook zeer inventief. Zo presenteerde het onlangs een elektrische scooter dat kan worden bestuurd met een smartphone.

Miljoenenverkoop smartphones in China
Het aantal verkochte smartphones stijgt in China tot grote hoogten. In 2014 werden er ruim 18.5 miljoen smartphones verkocht. Met een bevolkingsaantal van ruim 1 miljard draaien smartphonefabrikanten als Xaiomi in China een enorme omzet. Onlangs investeerde de succesvolle smartphonefabrikant in het Chinese bedrijf Ninebot, die eerder in 2015 het Amerikaanse bedrijf Segway overnam.

Ninebot Mini besturen met je smartphone
Xaiomi hoopt met op nieuwe en inventieve wijze de smartphonemarkt te veroveren door de scooter en smartphone met elkaar te laten samenwerken. Een van de voordelen van de zogeheten ‘Ninebot Mini’ is dat gebruikers niet langer hun handen hoeven te gebruiken. Ze hoeven het slechts te besturen met hun benen, dankzij een speciale steunpilaar tussen de kuiten. Met kleine bewegingen naar voren en achteren kun je het apparaat al besturen. Ook zegt Xaiomi dat het op korte termijn mogelijk zal zijn om de scooter met een smartphone te besturen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk kun je met de scooter ongeveer 16 kilometer per uur afleggen, en na het opladen van de accu komt het apparaat zo’n 22 kilometer ver. Het apparaat is bovendien redelijk gemakkelijk te hanteren en mee te nemen, omdat het slechts 12.8 kilo weegt.

Speciale app met sensoren
Xaiomi is van plan om een speciale app te ontwikkelen waarbij je op de smartphone je snelheid en afstanden kunt meten, terwijl je rijdt. Ook kun je met de app de Ninebot Mini op afstand besturen en op slot zetten. De app sluit aan op een trend in de telecom markt waarbij het mogelijk wordt om zonder handen elektrische apparaten te besturen. Zo ontwikkelen wetenschappers in Japan op dit moment een smartphone waarmee je via de tong een smartphone kan bekijken en besturen. Motorrijders en skiërs kunnen op die manier gemakkelijk hun snelheid meten. Ook gaan er geruchten dat Samsung op dit moment werkt een smartphone met sensoren die het gebruik van je handen overbodig maken.

Prijzen en verkrijgbaarheid
In vergelijking met de Segway is de Ninebot Mini waarschijnlijk een stuk goedkoper. In China betaal je zo’n 280 euro (315 dollar). Een spotprijs in vergelijking met de Segway, die een paar duizend euro kost, en de gelijksoortige ‘Hovertrax’ waar je 1500 dollar voor moet neerleggen.  De ‘Ninebot Mini’ verschijnt als het goed is op 3 november. Voor het speciale apparaat zul je echter wel naar China moeten afreizen. Het is namelijk nog niet bekend wanneer het apparaat op de buitenlandse markt verschijnt. Wel kun je op de Franse website ninebotfrance.com je emailadres achterlaten bij interesse. Wellicht heb je dan in de toekomst dit bijzondere apparaat in bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *